Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Szabics kellemes születésnapi meglepetése

2001.03.23. 18:19
Félóra késéssel kezdődött a magyar-litván U-21-es Eb-selejtező, de a vendégek valószínűleg jobban örültek volna, ha egyáltalán nem kellett volna játszaniuk. A magyar fiatalok ugyanis Szabics Imre négy góljával, magabiztosan győzték le a jóval gyengébb vendégeket. Szabics igazi klasszis teljesítményt nyújtott.
A vendégek már a mérkőzés előtt meglepetéssel szolgáltak. Ugyanis a vendég együttest szállító autóbusz Budapesten egy baleset miatt forgalmi dugóba került és késett. Ezért a tervezett 15 óra helyett, 15.30-kor kezdődött el Kecskeméten az utánpótlás labdarúgó Eb-selejtező.
A magyar gárda az előre megadott összeállításban kezdte a mérkőzést. És rögtön az elején nagy rohamokkal. Szabics és Gera állandó veszélyben tartották a litván kaput. A nagy nyomást a 19. percig bírták a vendégek, ekkor egy gyors akció végén Szabics szerzett vezetést a magyar fiataloknak. Akik hasonló folytatásban reménykedtek, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a 32. percben mindenki legnagyobb meglepetésére egyenlítettek a litvánok. A gól talán a játékvezetőt zavarta meg a legjobban, mert elfelejtett tizenegyest adni a Gerát nyilvánvalóan szabálytalanul szerelő Arundelis ellen.

A szünetben Gellei edző az addig igen gyengén muzsikáló Bognár és Hajnal helyett Simeket és Bajzátot hozta be. Mint később kiderült, ez volt a nyerő húzás. Szabicsot visszavonta a középpályára a kapitány, és a napokban 20. születésnapját ünneplő Sturm-játékos így lendületből tudott Maksuytis kapuja elé érkezni. Elég sikeresen. A vendégek szinte teljesen feladták a támadás lehetőségét, és csak a védekezéssel törődtek, nem sok sikerrel. Szabics az 58. percben egy ügyes csel után, majd a 72. minutában tizenegyesből növelte az előnyt. A magyar kapuban Takácsnak szinte semmi védeni valója nem akadt. Amikor már mindenki az utolsó sípszót várta, Szabics feltette mai teljesítményére a koronát. Elfektette az egész vendégvédelmet és a kapust is, majd az üresen maradt kapuba helyezett. Klasszis teljesítmény!

Magyarország-Litvánia 4-1 (1-1)
Kecskemét, 4500 néző. Vezette: McKeon
Gól: Szabics (18., 58., 71. - utóbbit 11-esből, 91.), illetve Deimusis (31.)
Magyarország: Takács - Bognár (Simek, 46.), Korolovszky, Gyepes, Lőw - Bodnár, Zabos, Hajnal (Bajzát, 46.), Halmosi (Buzsáky, 82.)- Gera, Szabics.
Szövetségi kapitány: Gellei Imre
Litvánia: Moskitis - Sobolis, Alunderis, Vejkutis, Stankevicius - Grigas, Ryngis, Vesnaliskis, Kucys - Tepovas, Deimusis.
Szövetségi kapitány: Julius Kvedaras

A két gárda nem volt egy súlycsoportban, és a magyar csapatnak még volt egy Szabicsa is. Ilyen előzmények után holnap a nagy válogatotton a sor. A példát látták, a példa követendő.

Mégis a húszéveseké a világ
Szabics Imre tegnap ünnepelte a 20. születésnapját, ma pedig felköszöntötte magát négy góllal. A mérkőzés előtt a válogatott vezetői is köszöntötték a Sturm Graz idegenlégiósát. Ő pedig négy góllal és kitűnő játékkal tette a maga számára is emlékezetessé az ünnepet. A mérkőzés után több mint húsz percen(!) keresztül osztogatott autógrammot, majd az Index tudósítójának elmondta, hogy nem tesz különbséget egyik gólja között sem, számára szép ajándék mindegyik. Bízik benne, hogy mai teljesítményének híre Grazba is eljut.
A meccset megtekintette az olasz utánpótlás-válogatott kapitánya is, aki maga is elismerően szólt a Ferencváros egykori játékosának teljesítményéről. Ugyancsak elismerésüket fejezték ki azok a szurkolók is, akik a meccs után félórával még a stadion előtt várakoztak kezükben papírral és tollal. Egy sokat érő aláírásra vártak.