György
14 °C
24 °C

Pontot szerzett a Győr Újpesten

2001.04.01. 20:21
A fordulót a bajnoki tabella hatodik helyéről váró Újpest meglehetősen rapszodikusan szerepel tavasszal. Különösen idegenben volt gólképes a lilák védelme, amely Angyalföldön hat, Székesfehérvárott és a debreceni kupameccsen négy-négy gólt szedett össze. Hazai pályán sokkal jobban megy a negyedik kerületieknek, legutóbb a DVSC-t verték három-nullra. A győriek az utóbbi három fordulóban veretlenek maradtak, sőt az utolsó két meccsüket kapott gól nélkül abszolválták Garami József tanítványai.
A mérkőzés előtt két játékost köszöntöttek, a 125. bajnoki mérkőzését játszó Urbán Flóiánt, és az ETO-t is megjárt Herczeg Miklóst, aki kétszázadszor lépett pályára a legmagasabb osztályban. Elmardtak a várt hazai rohamok, az első veszélyes momentum a győri Vasas nevéhez fűződött, aki alig lőtt fölé. Az Újpest a félidő felénél átvette a találkozó irányítását, de rendkívül pontatlanul játszottak Dvériék, így mezőnyfölényük meddő maradt.

A győriek visszahúzódtak saját térfelükre, és hosszú szöktetésekkel Keneseit igyekeztek játékba hozni, aki egy helyzetet ki is használt. A házigazdák változtattak, Terjék kapott játéklehetőséget. A csere jót tett a liláknak, játékuk élénkebbé vált, és ennek eredményeképpen Orescsuk révén egyenlítettek. Húsz perccel a vége előtt még Dvéri lőhetett szabadrúgást, de az eredmény már nem változott.

23. perc: Dvéri 20 méteres, léc alá tartó bombáját Posza szögletre tolta.

38. perc: Baumgartner robogott végig a bal oldalon, senki nem támadta meg, átívelt a másik oldalon érkező Kenesei elé, aki fejjel maga elé tette a labdát, majd 8 m-ről a jobb sarokba gurított (0-1).

55. perc: Terjék baloldali beívelését követően Tokody 6 m-ről fejelhetett kapura, a jobb alsó sarokra tartó labdát azonban Posza szögletre ütötte.

58. perc: Urbán cselezgetett a győri térfél közepén, majd kiugratta Orescsukot, aki áthámozta magát a két középső győri védőn, s Posza felett a kapu közepébe emelt (1-1).

68. perc: Dvéri 18 m-ről lőtt, a győri kapus bravúros mozdulattal hárított.

Jegyzőkönyv

Újpest FC-Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Megyeri út, 2000 néző, V: Szabó J.
Újpest: Bíró I. - Medgyesi, Urbán (Korolovszky, 87.), Tamási, Lőw - Tokody (Pest K., 69.), Kunzo, Dvéri, Pető Z. (Terjék, a szünetben) - Herczeg, Orescsuk
Győr:Posza - Böjte, Stark, Győri, Vasas - Mracskó, Baumgartner, Farkas, Szanyó (Kiser, 69.) - Kenesei, Vayer (Rósa D., 80.)
gólszerzők: Orescsuk (58.), illetve Kenesei (38.)
sárga lap: Urbán (29.), Kunzo (42.), Tamási (56.), illetve Mracskó (40.), Győri (63.)