Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Pinte góljaival győzött az FTC

2001.04.07. 17:23
A forduló rangadóját Angyalföldön játszották, ahol a Vasas a második helyezett Ferencvárost fogadta. Támadólag lépett fel a hazai csapat, Kabát és Szili lövését is hárította Szűcs kapus. A félidő legnagyobb helyzetét Lipcsei hagyta ki, aki tiszta helyzetből lőtt a kapusba. A második félidőben Pinte és Kriston is betalált , így már két góllal vezetett a vendégcsapat. A meccs végén a találkozó legjobbja, Pinte megszerezte második gólját is, így végeredményben az FTC magabizosan verte a gyengélkedő Vasast.
A forduló összecsapását Angyalföldön rendezték, ahol a Vasas a Ferencvárost fogadta. A hazaiak a várakozástól elmaradva mindössze hetedikek voltak a tabellán, és a legutóbbi két meccsüket sem nyerték meg. A piros-kékek megszokott kezdőcsapatából hiányzott a harmadik sárga lapját is begyűjtő Pető. A második helyezett Ferencváros a jó tavaszi kezdés után megtorpant, az Üllői úton szenvedtek vereséget a Kispesttől, és Zalaegerszegen is csak döntetlent játszottak. Csank Jánosnak a védelem összeállításával adódtak gondjai, mivel a héten Hrutka, Keller és Balog is sérüléssel küszködött.

Vasas-támadások, FTC-helyzet

Az első lehetőség a Vasas előtt adódott. A második percben Simek futott el a szélen, jól adott középre, de Kabát rosszul találta el a labdát, amit Szűcs hárított. Két perc múlva Szili majd Mónos veszélyeztetett, mindkétszer a ferencvárosi kapusnak kellett védenie. Támadott a Vasas, és majdnem bánta! A fellazult Vasas-védelem mellett Pinte ugratta ki Lipcseit, aki ajtó-ablak helyzetből a kapusba lőtt.

Visszaesett az iram

A félidő második részében alaposan visszaesett az iram és a színvonal egyaránt. A legnagyobb izgalmat Tiber kiugratása okozta, de a játékveztő les címén megállította az akciót. A félidő végén két szögletet is lőhetett a Fradi, különösebb eredmény nélkül.

Pinte bombagólja

Ferencvárosi helyzettel indult a másodi negyvenöt perc. Lipcsei szögletét Horváth lőtte kapásból kapura, Kövesfalvi kiüttötte a labdát, amelyet Dragóner a felső kapufára fejelt. Az ötvenedik percben megszerezte a vezetést az FTC. Horváth indítását Pinte vette át a tizenhatos bal sarkánál, és egy csel után bombagólt lőtt a felső sarokba (0-1).

Kriston góljával már két gól a Fradi előnye

A Vasas-játékosok zavarodottságát nyolc perc múlva Kriston használta ki. Ismét Horváth adott remek indítást, amelyet a késlekedő Kövesfalvi felett Kriston az ötösről emelt a hálóba. Szépíthetett volna a Vasas, de negyedórával a vége előtt Tóth Norbert tíz méterre a kaputól kapott egy átadást , de hosszan vette át a labdát, és így elúszott a lehetőség.

Pinte újból betalált

Hiába támadott többet a Vasas, az FTC a találkozó utolsó percében megszerezte a harmadik gólját. A meccs legjobbja, a rendkívül hasznosan játszó Pinte Attila két csellel játszotta magát tisztára, és tizenkét méteről lőtt a kapuba (0-3).

Jegyzőkönyv
Vasas DH-Ferencváros 0-3 (0-0)
Fáy utca, V: Megyebíró
Vasas:Kövesfalvi 5 - Mónos 6, Herczeg Cs. 5 (Komódi 0, 66.), Juhár 6, László 5 - Simek 6, Zováth 5, Szili 5, Tóth N. 6 - Kabát 5, Tiber 4 (Sowunmi 5, 59.).
FTC:Szűcs L. 7 - Balog 6, Dragóner 6, Gyepes 6 - Kriston 6, Csiszár 6 (Fülöp 0, 76.), Lipcsei 5 (Alex Monken 0, 71.), Nagy N. 5 - Pinte 8, Gera 6 - Horváth P. 7 (Vén 0, 62.).
Gólszerzők: Pinte (50. 90.), Kriston (58.)


  • Vennék
  • Hírek