Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Christoph Daumot német csapatok szerződtetnék

2001.04.11. 21:20
Több német első és másodosztályú labdarúgó csapat is szerződtetné Christoph Daumot. A Leverkusen mesterét még tavaly mentették fel pozíciójából, miután kábítószer kereskedelem és birtoklás miatt rendőrségi eljárást indítottak ellene. A tréner jelenleg a török Besiktas edzője, és nyilatkozata szerint leghamarabb csak jövő ősszel tér vissza Németországba. A Bundesligához kapcsolódó másik hír szerint, a VfB Stuttgart vezetőedzője, Felix Magath menesztette a gárda jugoszláv csatárát, Kristijan Djordjevicset.
Daum visszatérhet Németországba

Elképzelhető, hogy jövő ősszel visszatér hazájába Christoph Daum, a török Besiktas labdarúgócsapatának német vezetőedzője. Mint ismert, Leverkusen tavaly menesztett trénere ellen Németországban még nem zárult le a rendőrségi eljárás: kábítószer-kereskedelemmel és birtoklással vádolják. A múlt héten egykori klubjának, a Bayer Leverkusennek a menedzserét, Reiner Calmundot hallgatták ki az ügyben. Az edzőt az utóbbi időben több német klub is megkereste ajánlatával:

"Nagyon jól érzem itt magam, az idény végén lejáró szerződésemet 2002. június 30-ig szeretnék meghosszabbítani a vezetők. Néhány részletet még tisztáznunk kell, de szinte biztosra vehető, hogy aláírom a megállapodást. Nagyon jólesik, hogy nem felejtettek el otthon. Neveket nem mondok, mert megígértem, de meglepődne a közvélemény, ha felsorolnám az érdeklődőket. "

Magath menesztette Djordjevicset

Felix Magath, a német első osztályú VfB Stuttgart labdarúgócsapatának vezetőedzője kizárta a keretből Kristijan Djordjevicset, a csapat jugoszláv támadóját. Lisztes Krisztián csapatának trénere a játékos gyenge teljesítményével indokolta a döntést. Helyi lapok szerint a 25 éves csatár azért lett kegyvesztett, mert kedden hozták nyilvánosságra, hogy a következő idénytől a Schalke 04-ben szerepel és erről nem szólt a trénernek. Djordjevic ebben az idényben 11 találkozón lépett pályára, de egyet sem játszott végig: hétszer be-, négyszer pedig lecserélték.