Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Rivaldo a Manchesterben?

2001.04.17. 14:54
Csütörtökön nem csak a pályán veszíthet a Barcelona labdarúgócsapata Liverpoolban. Angol lapértesülések szerint ugyanis a brazil Rivaldo távozik az FC Barcelona labdarúgócsapatától, s a Manchester Unitedben folytatja pályafutását. Rivaldót 60 millió fontért lehet kivásárolni a futó szerződéséből.
Csütörtökön UEFA Kupa visszavágót játszik Liverpoolban a Barcelona labdarúgócsapata. Az első mérkőzésen, hazai pályán a spanyolok csak 0-0-s döntetlenre voltak jók a 80-as évek elejének szupergárdájával, a Liverpoollal szemben. A katalán együttes a bajnoki címtől igen messze került, így a kupában szeretne vigasztalódni. Ha nem tudják megnyerni az UEFA Kupát, úgy idén lehet, hogy semmit nem nyernek.

Nagy a tét Liverpoolban

Rivaldo
Azonban a Beatlesek városában ennél is nagyobb veszteség érheti a Barcát. Itt találkoznak a Barcelona és a Manchester United illetékesei, hogy megkezdjék tárgyalásaikat Vito Borba Ferreira Rivaldo, vagy ahogy mindenki ismeri, Rivaldo átigazolásáról.

A klub elnöke, Joan Gaspart néhány nappal korábban még hallani sem akart a csapat legnagyobb sztárjának távozásáról, most azonban ő maga jelentette be a tényt, egy helyi rádióban. Angol lapértesülések szerint, Rivaldót 60 millió fontért (26 milliárd forintért) lehet kivásárolni 2003-ig szóló szerződéséből.

Jose Maria Minguella, a játékos ügynöke szerint, az FC Barcelona nem akar túladni brazil világsztárján. Mint mondta, ők semmiről nem tudnak. Az 1999-ben Aranylabdát nyert játékos úgy nyilatkozott, hogy ha a szurkolók és az elnök marasztalják, ő szívesen maradna a Barcelonában.

A szurkolók minden bizonnyal marasztalnák, de az elnök valószínűleg inkább hallgat a zsebére, mint a szívére.