György
14 °C
24 °C

Focigála az Üllői úton

2001.04.18. 21:17
Az első negyedóra után már két góllal vezetett a Fradi, a tavasz elején látványosan és eredményesen játszó Videotonra rá se lehetett ismerni. Még ebben a játékrészben növelték előnyüket a hazaiak, így érdektelenné téve a második játékrészt. Ám meglepetésre a vendégek is feljavultak a második negyvenöt percre, így magyar pályán ritkán látható jó mérkőzés kerekedett. Elmondható ez annak ellenére is, hogy a Fradi további gólokkal növelte előnyét.
Fradi rohamokkal kezdődött a találkozó és semmit sem bíztak a véletlenre a zöld-fehérek, így már a 4. percben vezettek. Olyan góllal, amely jellemző a Csank János edzette csapatokra. Bedobás -csúsztatás-érkező ember (jelen esetben Gera)-gól. Támadásban maradtak a hazaiak, teljesen összezavarodtak a vendégek. Így nem volt meglepő, hogy még az első negyedóra lejárta előtt növelték előnyüket Horváth góljával a hazaiak.

Ezután nem esett olyan hibába a Fradi, mint a Kispest ellen, azaz nem álltak vissza, hanem továbbra is támadásban maradtak. A Vidi szinte semmiben nem emlékeztetett arra a csapatra, amely mondjuk négy gólt lőtt az Újpestnek. Egy teljesen szervezetlen, csapkodóan játszó csapat benyomását keltették.

Nem volt meglepő, hogy egy Lipcsei -Pinte kényszerítő után, a Portot is megjárt középpályás növelte csapata előnyét. A vendégek a 40. percben lőttek először kapura, akkor viszont Szűcs bravúrjára volt szükség, hogy ne legyen gól. Ugyancsak a kapus bravúrjára volt szükség az 55. percben, amikor parádés öklözéssel hárított.

A második játékrészben sokkal aktívabb volt a fehérvári együttes is, és a kapura is több veszélyt jelentettek. Ám igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A Fradi tizenegyesből növelte előnyét, (Szalait ki is állította a játékvezető) így már csak a győzelem aránya volt kérdéses. Az utolsó percekben pedig igazi bemutatót tartott a bajnoki tabellát jogosan vezető Ferencváros.