Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Soproni pontszerzés a Hungária körúton

2001.04.21. 21:35
Az MTK a bajnoki címre tör, a Sopron pedig a kiesés ellen küzd. Ebből fakadóan sima hazai sikerre volt kilátás. Ezzel szemben a szervezetten és jól védekező vendégcsapat elvitt egy pontot a bajnokaspiráns otthonából. A hazaiak szinte végigtámadták a kilencven percet, de nem tudtak túljárni Horváth kapus eszén.
Az MTK szinte az egész első félidőt végigtámadta, de nyomasztó fölényét nem tudta gólra váltani. Négy kihagyhatatlannak tűnő helyzetet is ki tudtak hagyni, míg a vendégek szinte csak a védekezésre rendezkedtek be. Elvétve próbálkoztak kontratámadásokkal, de miután eltiltás miatt nem játszhatott a játékmester Somogyi, így nem sok elképzelés volt ezekben az akciókban.

A kék-fehérek szinte kapujukhoz szögezték a soproniakat, de egyszerűen képtelenek voltak a kapuba találni. Pölöskei Gábor hiába próbálkozott cserékkel az újak se tudtak új színt vinni a csapat játékába. Az elmúlt tíz év legjobbjának választott Illés Bélát szinte levették a pályáról. Ezzel kihúzták az MTK "méregfogát".

A soproniak kapujában ezzel szemben Horváth parádésan védett, ezzel is sokkolva az amúgy is gyengén játszó hazaiakat. A vendégek megérdemelten vitték el az egyik pontot a gyengén játszó, bajnoki címre törő MTK otthonából.

Jegyzőkönyv:
MTK Hungária FC -Matáv Compaq Sopron 0-0
MTK: Vlaszák - Komlósi, Kuttor, Szmiljanics, Elek - Erős, Golovics, Jezdimirovics, Füzi Á. - Illés, Bükszegi
Sopron: Horváth T. - Vincze, Szabados, Salagean - Orabinec, Tóth M., Horváth R., Kovács I., Tóth I. - Sira, Bausz
Sárga lap: Vincze (21.)