Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A Debrecen a 92. percben szerzett góllal nyert

2001.04.21. 21:45
Debreceni góllal kezdődött és végződött a találkozó. A Loki már a mérkőzés elején előnyhöz jutott, amit csak a játékrész hosszabbításában tudott kiegyenlíteni a ZTE. A második félidőre rányomta bélyegét a szakadó eső, és nem alakulhatott ki folyamatos játék. A hazaiak a legutolsó pillanatban tizenegyesből szerzett góllal szerezte meg a győzelmet, ezzel elmozdulva az utolsó helyről.
A kiesés elől menekülő hazaiak számára álomszerűen kezdődött a mérkőzés. Szöglet után Siklósi fejese révén már a 3. percben vezetéshez jutott a Loki. A gól megnyugtatta a hazaiakat, akik nyugodtan adogatva játszottak, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Az egerszegiek pedig még tizenegyesből sem tudtak a kapuba találni. A 41. percben a téli átigazolási időszak legdrágább játékosa, Egressy ugyanis mellé lőtte a büntetőt.

A szakadó esőben egyre szakadozottabb volt a játék, ezért hosszabbított Szabó játékvezető az első félidőben. Mint kiderült, ez volt a Zalaegerszeg szerencséje. Körülbelül az 50. percben jártak a csapatok, amikor Nagy Lajos révén egalizálta az eredményt a zalai együttes.

A hazaiak a második játékrészben nem tudtak mit kezdeni a jól záró zalaiakkal, ezért elkezdték felívelgetni a labdát. Tették ezt nem sok sikerrel, mert a zalai védők mindent kifejeltek. Jócskán túljártak a csapatok a kilencven perces sárdagasztáson, amikor büntetőhöz jutott a hazai együttes. A büntetőt Radojicsics helyezte a hálóba, ezzel nagyon fontos három ponthoz juttatva a kiesés elől menekülő Debrecent. A ZTE idén először hagyta el vesztesen a pályát.

Jegyzőkönyv:
Debreceni VSC -Zalahús ZTE FC 2-1 (1-1)
Debrecen: Balogh J. - Bernáth, Aleksic, Szatmári - Siklósi, Vadicska, Radojicic, Szabó II., Böőr - Bajzáth, Ulveczki.
Zalaegerszeg: Turi - Udvari, Balog, Filó, Kocsárdi - Bonchis, Nagy L., Csóka, Róth - Waltner, Egressy.
Gólszerző: Siklósi (3.), Nagy L. (45.), Radojicic (93.)