József, Bánk
-6 °C
0 °C

Várhidi Péter első pontja

2001.04.28. 21:42
Nem tudta legyőzni hazai pályán a Videotont a Debrecen, így csökkentek esélyei a bennmaradásért vívott harcban. A vezetetést Kerekes Zsombor révén a hajdúságiak szerezték meg, amit Földes egyenlített ki a félidő végén. A második játékrészben kiállították a vendégek védőjét, Tóthot, de a DVSC nem tudott élni az emberelőnnyel, maradt az egy egyes döntetlen.
A győzelem kényszerével lépetek pályára debreceni labdarúgók a Videoton elleni találkozón. A forduló előtt öt ponttal voltak lemaradva a Soprontól Pajkos János tanítványai, ezért mindenképpen győzniük kellett volna. Nem sikerült a bemutatkozása a múlt héten a fehérváriak új edzőjének, Várhidi Péternek, csapata hazai pályán kapott ki a Vasastól. Az új tréner ezúttal optimistán várta a meccset, legalább egy pont megszerzését várta fiaitól.

Jobban nem is kezdhetett volna a hajdúsági csapat, hiszen már ötödik percben megszerezték a vezetést. Jobboldali szöglet után Szabó ívelte középre a labdát, Kerekes öt méterről, előrevetődve fejelt a kapu közepébe (1-0). Amennyire jól indult a házigazdák számára a félidő, olyan rosszul zárult. A negyvennegyedik percben Korsós cselezgetett a bal oldalon, középre gurított, Földes 8 m-ről lőtt a jobb felső sarokba (1-1).

A második játékrészben hatalmas lehetőséghez jutott a Debrecen, miután 66. percben Tóth B. tartotta fel Szabót, a játékvezető második sárga lappal kiállította a székesfehérvári játékost. Az emberelőnyt azonban nem tudták kihasználni a hazaiak, valamennyi helyzetüket elpuskázták. A 91. percben "meccslabdához jutott" a Loki, de Szatmári baloldali beívelését Turján négy méterről fölé fejelte.

Jegyzőkönyv:
Debreceni VSC -Videoton FC 1-1 (1-1)
DVSC: Balogh - Aleksic, Bernáth, Szatmári - Kovács N., Siklósi (Hanák, 40.), Szabó II. Zs., Radojicic (Turján, 63.), Ulveczki (Makula, 80.) - Bajzát, Kerekes.
Videoton: Milinte - Szalai Cs. Balassa, Vilotic (Hompoth, 73.) - Usvat, Csató, Tóth B. Németh (Fodor, 34.) - Julinho (Szalai T., 69.) - Földes, Korsós.
Gólszerző: Kerekes (5.) ill. Földes (43.)
Sárga lap: Kerekes (33.), Balassa (62.), Tóth B. (64.), Fodor (67.)
Piros lap: Tóth B. (66.)