Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tatabányai pontszerzés az FTC ellen

2001.04.28. 17:59
Nulla nullás döntetlent ért el a Lombard a Ferencváros ellen az Üllői úton. Az első félidő hazai szögletekkel indult, de még helyzetet sem sikerült kialakítaniuk Horváthéknak. A Lombard az első negyedóra után magára talált, és több veszélyes akciót is vezetett. A második játékrészben sem változott a játék képe, a hazai támadók ötlettelenül játszottak, és valamennyi helyzetüket elpuskázták. A Lombard megérdemelten szerezte meg a kiesés ellen folytatott küzdelemben a létfontosságú egy pontot.
Pinte hiányzott a hazaiaknál

Ha egy bajnokság utolsó helyezettje a listavezetőhöz látogat, a mérkőzés biztos esélyese a hazai csapat. Ezúttal sem volt másképp, hiszen a tabella sereghajtója, a Lombard volt a Ferencváros vendége. A zöld-fehérek mesterének, Csank Jánosnak mindössze az okozott gondot, hogy a hetek óta remek formában játszó Pinte Attila szerdán megsérült, és nem tudta vállalnia játékot. A Ferencvárosa tatabányaiaknál is akadt hiányzó: a csapat gólfelelőse, Vincze István húzódás miatt maradt ki a kezdőcsapatból, és az utolsó pillanatban betegség miatt kimaradt a kapus, Balogh Tamás is.

Az első kilenc perc alatt öt szögletet is rúghatott a Fradi, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk Gelei kapuja előtt. A tizenegyedik percben viszont majdnem a vendégek szerezték meg a vezetést. Nagy Sándor lövése után a labda a hálóba került, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A tatabányaiak első szögletüket a tizennyolcadik percben lőhették, a belőtt labda azonban elsuhant a csatárok lába előtt.

Kitámad a Lombard

Tovább veszélyeztetett a Lombard: Hornyák nagy lövését hárította Szűcs. A hazai publikum meglehetősen elégedetlen volt kedvenceik teljesítményével, és a huszadik percben már "Ébresztő!"-t követelt. A fehér mezes vendégek a félidő felénél ismét átjátszották a zöld-fehérek védelmét. Süveges keresztlabdáját Bajkusa lőtte ollózva kapura, Szűcs látványos vetődéssel hárított.

Csank János a gyenge játék láttán változtatásra szánta el magát, Gera helyére Alex Monkent küldte be. A játék képe nem változott, a kulturáltan focizó vendégek jól védekeztek, és szórványos ellenakcióikkal veszélyeztették Szűcs kapuját. Öt perccel a lefújás előtt Süveges beadását tiszta helyzetből fejelte alig mellé Bajkusa.

Kimaradnak a hazai helyzetek

Szünet után ismét cserélt az FTC: Tóth Mihály helyére Csiszár állt be. A hatvanadik percben Lipcsei lőhetett kapura, de csapattársát, Csiszárt találta el. Öt perc múlva harminc méterről végzett el szabadrúgást, de lapos lövése alaposan célt tévesztett. A zöldek rákapcsoltak, Horváth Péter kétszer nagy helyzetben hibázott. A túloldalon Nagy Sándor került helyzetbe, de nyolc méteres lövése néhány centivel mellé ment.

A Fradi támadók mintha el lettek volna átkozva, még a legjobb helyzeteket is elhibázták. Hét perccel a vége előtt Lipcsei lőtt kapásból hat méterről kapura, lövése ezúttal is célt tévesztett. A hazaiak gyengén ötlettelenül játszottak, a vendég Lombard megérdemelten szerezte meg az egyik bajnoki pontot (0-0).

Jegyzőkönyv:
Ferencvárosi TC -Lombard FC 0-0
FTC: Szűcs L. - Hrutka, Dragóner, Cheregi - Kriston, Lipcsei, Vén, Keller - Horváth P., Tóth M., Gera (Alex Monken, 32.).
Lombard: Gelei - Hornyák, Cseri, Schafranek, Obradovic - Árki, Molnár B. Fabrizio, Süveges - Nagy I. S., Bajkusa.
Sárga lap: Schafranek (15.)