Piroska
-1 °C
5 °C

Kabát gólja döntött

2001.04.28. 20:52
Kapcsolódó cikkek (1)
Az idei szezonban szeszélyesen szereplő Vasas kabát góljával egy nullra verte a Győrt. A hazaiak végig többet támadtak, de gólt csak a hetvenötödik percben tudtak lőni Kabát révén. A vendégek csalódást keltően játszottak, érdemleges helyzetet sem tudtak kialakítani.
A hetedik helyezett Vasas az utolsó két mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszó Győrt fogadta. A hazai csapatból hiányzott sérülés miatt Mónos és a gólerős csatár Tiber. Garami Józsefnek nem kellett sokat változtatnia, egyedül Erős Gáborra nem számíthatott a tréner.

A Vasas kezdte jobban a találkozót először Szili tizenhét méteres szabadrúgásból veszélyeztetett, majd ugyanő lőtt Posza kapujára, a kapus a lövést kiejtette, a kipattanó labdát Sownmi alig késte le. A huszonharmadik percben Tóth N. jobboldali szögletét Sowunmi éles szögből lőtte kapura, Posza bravúros vetődéssel hárított. Az első félóra végén Kenesei indításával Vayer bújt ki a védők között, 14 m-ről kapura lőtt, Kövesfalviban azonban elakadt a labda, így félidőben maradt a gólnélküli döntetlen.

A második játékrész hazai helyzeteket hozott. A hatvanadik percben Zabos indította a győri térfél közepéről Tóth Norbertet, aki teljesen egyedül törhetett Posza kapujára, de a kifutó kapusba lőtt.

A jól záró vendégvédelmet a hetvenötödik percben Kabát késztette megadásra. A góllista vezetője Sowunmi átadását lőtte tizennégy méterről lőtte Posza kapujába. A kilencvenegyedik percben növelhette volna a Vasas, Tóth N. visszagurítását Szili 23 méterről bombázta kapura, de Posza ritkán látható bravúrral hárított. A Vasas összességében többet támadott, és a szoros eredmény ellenére biztosan nyert.

Jegyzőkönyv:
Vasas DH -Győri ETO 1-0 (0-0)
Vasas: Kövesfalvi - Herczeg, Zováth, Juhár, Tóth A. - Pető, Zabos, Szili - Sowunmi, Kabát, Tóth N.
Győr: Posza - Mracskó, Stark, Böjte, Vasas - Győri, Szanyó, Farkas B. - Baumgartner, Kenesei, Vayer.
Gólszerző: Kabát (75.)
Sárga lap: Farkas B. (31.), Kabát (32.), Szanyó (41.), Pető (58.), Vayer (79.)