Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Kupadöntős a Debrecen

2001.05.02. 21:09
A Debrecen a kettő nullra verte a Lombard csapatát a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében. A hazaiak góljait Turján és Kerekes lőtte a második félidőben. Győzelmével a hajdúsági csapat bejutotta kupa döntőjébe, ahol a BKV Előre-Videoton párharc győztesével találkozik.
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe két olyan csapat jutott be, amely a bajnokságban nem remekel. A házigazda Debrecen utolsó előtti, míg a vendég Lombard az utolsó helyen szerénykedik a tabellán. A két gárda két éve emlékezetes kupadöntőt játszott, akkor a hajdúságiak nyertek kettő egyre. A DVSC-ből hiányzott sérülés miatt Siklósi, Szabó II és Madar, valamint eltiltását töltő Böör Zoltán. A vendégek sem a legjobb összeállításukban léptek pályára, mivel a tréner, Ebedli Frenc nyolc játékosára nem számíthatott.

Az első játékrész eseménytelen unalmas játékot hozott. A hazaiak többet támadtak ugyan, de akcióik fantázia nélkül és rendkívül körülményesen szövögették. A kilencedik percben Bajzát kapott jó indítást, de tíz méterről a kivetődő Gelei mellett az ellenkező sarok mellé gurította a labdát. A túloldalon Jeremejev távoli szabadrúgását hárította könnyedén Balogh. A félidő végén tatabányaiak ismét lehetőséghez jutottak, de Bajkusa Fabrizio passzát fölé lőtte.

A második negyvenöt percre egy új felfogású Debrecen futott ki. A hazaiak sokkal aktívabban játszottak, támadásaikon látszott, hogy csak idő kérdése mikor szerzik meg a vezetést. A hatvankilencedik percben Vadicska a bal oldalról ívelt középre, Gelei kiöklözte a labdát, amelyet Turján tizennyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0).

Tíz perccel a lefújás előtt növelte előnyét a hazai csapat Bajzát indításával Kerekes lépett ki, majd tizenhét méterről a bal alsó sarokba helyezett. (2-0). Két perc múlva Hornyák lépett rá szándékosan az elécsúszó Kerekes lábára, s ezért Bede kiállította. Kerekest hordágyon vitték le a pályáról, így mindkét együttes tíz emberrel fejezte be a játékot. Győzelmével a Debrecen bejutotta kupa döntőjébe, ahol a BKV Előre-Videoton párharc győztesével találkozik.

Magyar Kupa, elődöntő

Debreceni VSC-Lombard FC 2-0 (0-0)
Debrecen, 4500 néző, V: Bede
Debrecen: Balogh - Bernáth (Müller 76.), Aleksic, Szatmári - Turján, Kovács, Vadicska, Ulveczki (Hanák a szünetben) - Bajzát (Makula 82.), Radojicic, Kerekes
Lombard: Gelei - Hornyák, Árki, Cseri, Obradovic - Schafranek, Goncalves (Vignjevic a szünetben), Jeremejev, Potemkin (Vámosi 65.) - Bajkusa (Vincze 58.), Nagy S.
gólszerzők: Turján (69.), Kerekes (81.)
kiállítva: Hornyák (83.)