Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Gólzáporos MTK-siker az örökrangadón

2001.05.06. 20:11
Magyar pályán ritkán látható színvonalú mérkőzést hozott a 179. MTK-FTC örökrangadó. Ez főleg a hazaiaknak köszönhető, akik három góllal verték a bajnoki listavezető Ferencvárost. A kék-fehérek már 4-0-ra is vezettek, és a Fradi csak ekkor ébredt fel, későn. A Fradi vereségét főleg a gyenge napot kifogó védőinek köszönhette.
A Fradi elég védekező felállásban kezdte az örökrangadót, ennek ellenére az első veszélyes akciót a zöld-fehérek vezették. Kriston középre gurított labdáját azonban Horváth Péter gyengén Vlaszák kezébe lőtte. Az első negyedórában az MTK játszott mezőnyfölényben, de kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek Illésék.

Húsz perc elteltével a játékosok egyre többet törődtek egymás rugdosásával, mint a játékkal. Ezért is számított meglepetésnek, amikor a 25. percben Ferenczi egy előrevágott labdát 22 méterről lőtt rá, és a jól eltalált lövést Szűcs kapus csak bravúrral tudta védeni. Miután megnyugodtak a játékosok, és elkezdtek a meccsel is foglalkozni, egy igen élvezetes, jó mérkőzés alakult ki.

Mozgalmas utolsó percek

A hazaiaknak volt több helyzetük, a vendégek próbálkozásai viszont veszélyesebbek voltak. A játékrész utolsó perceiben felgyorsultak az események. A hazaiak Előbb Illés erőszakosságának köszönhetően szereztek gólt. A középpályás középen cselezgetett, majd nagyszerű labdát adott Bükszeginek, aki nem hibázott (1-0). Már a félidő végét jelző sípszót várhatták a Fradi-védők, mert Füzi beadására három MTK-játékos érkezett szabadon, és közülük Illés helyezett a kapuba (2-0).

A második negyvenöt percben potyogtak a gólok. Az 53. percben Jezdimirovic 24 méterről lőtt, a labda felső lécről a bal kapufára, onnan az érkező Ferenczi elé pattant, ő pedig öt méterről a kapuba passzolt az ismét csak álmélkodó Fradi-védők között (3-0). Öt perccel később Madar beadásából újra Ferenczi volt eredményes (4-0).

Fradi-fellángolás: egy perc alatt két gól

Amikor már mindenki a Fradi összeomlását várta, egy perc alatt lőttek két gólt. Gera egy jobb oldali szöglet után, Horváth pedig egy gyors akció végén csökkentette a hátrányt (4-2). Ekkor úgy tűnt, nagyobb meglepetésre is képes lehet a Csank-legénység. Kitámadtak Pintéék, és ez hazai kontrákra adott lehetőséget. Az élete első felnőtt bajnoki mérkőzését játszó Juhász pedig az egyik ilyen végén, a 82. percben bebiztosította a Hungária körútiak győzelmét (5-2).

A Ferencváros csak a második félidő 10-15 percében játszott úgy, ahogy azt a szurkolói elvárták. Kivételt talán csak Szűcs jelentett, aki az öt bekapott gól ellenére is jól védett. Számukra csak az lehet vigasz, hogy a vereség ellenére is az élen maradtak Lipcseiék.