Klaudia
-3 °C
3 °C

Először nyert bajnokit Várhidivel a Videoton

2001.05.11. 21:03
Az élvonal két gyenge formában lévő együttese találkozott a pénteki nyitófordulóban. A tizedik helyezett Videoton idestova hét, a hetedik Rába négy forduló óta nyeretlen. Egy-egy döntetlenre futotta csupán a két csapat erejéből ezalatt az időszak alatt. A fehérváriak azonban sokkal komolyabban vették ezt az ütközetet, az edzőcsere után - Csongrádit Várhidi váltotta -, most játszottak a legjobban, és már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.
Az első játékrészben ahányszor veszélyes helyzetet alakított ki a Videoton, annyiszor a kapuba is talált. A hatodik percben a brazil Julinho ugratta ki nagyszerű labdával Földest, aki a kifutó Posza mellett Korsóshoz játszott, a válogatott csatár némi késlekedés után végül a hálóba továbbított, úgy, hogy még Bognárt is érte a labda. A második gól során alighanem jól szórakoztak a győri védők, mert közelről nézték, ahogy ezúttal Korsós szökteti Usvatot, kinek labdáját Földes négy méterről, senkitől sem zavartatva terelte a kapuba.

A 35. percben született harmadik találatban pedig szinte benne volt az első kettő együtt. A hazaiak tetszetősen hozták ki a labdát, Julinho Csatóhoz passzolt, ő Korsóshoz továbbított, Korsós pedig előbbit hozta ziccerbe, aki nem hibázott. A 24. születésnapját ünneplő Posza aligha ilyen ajándékra számított, jóllehet a gólokért ő nem hibáztatható, rendre kiszolgáltatott helyzetbe hozták a társak.

A győriek csak lézengtek a pályán, egyáltalán nem találták a helyüket. Az első vendég kapuralövésig a 37. percig kellett várni, mindez hűen jellemzi a játék képét. No és az is, hogy a sérült Szanyó majd egy percig feküdt a gyepen, mert nem vette észre a győri kispad, hogy kifordult a bokája, és valóban ápolásra szorul. Mintha nem érdekelte volna a csapatot ez a mérkőzés, és mindvégig azon járt volna az eszük, hogy mikor kapják meg elmaradt - igaz tetemes - járandóságukat.

Verbális ütközet a lelátón

A második félidőre aztán már egy jóval aktívabb Győr jött ki, Győri harmincméteres lövése adta meg az alaphangot, majd Garami mesternek is volt végre oka az örömre. Baumgartner vett át jól egy indítást, ezzel tisztára játszotta magát, és Milinte mellett a sarokba gurított. Az elkövetkező percekben nem a játéktéren, hanem a lelátón alakult ki kisebb verbális ütközet a két szurkolósereg között, de a rendőrök megerőltetés nélkül rendet tettek.

Aztán a Győr izgalmassá tehette volna a meccset, de negyedórával a vége előtt Szanyó az ötösön belül elügyetlenkedett egy helyzetet. Nem sokkal később ismét ő veszélyeztetett, ám szabadrúgását - ha üggyel-bajjal is -, hárította Milinte. A slusszpoén aztán már a hosszabbításban született, ekkor Szalai a jobb oldalon lefutotta az igen nehézkes Bajuszt, beadását pedig Usvát passzolta a hálóba.

Mindent egybevéve a Győr egy félidőnyi előnyt adott a Vidinek, és ezt a Várhidi-legénység maradéktalanul ki is használta. Várhidi jó hetet zárhat, hiszen kedden bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, míg most hosszú szünet nyertek a bajnokságban is. A Keneseit nélkülöző Győr viszont lemondhat álmairól, mert ilyen játékkal korántsem esélyesek arra, hogy a tabella első felében végezzenek.

Jegyzőkönyv:
Videoton-Győr 4-1 (3-0)
Székesfehérvár, 2000 néző V: Kiss Béla
Videoton: Milinte - Kiskapusi, Hompoth, Csató, Vilotics - Fodor(Szalai), Tóth, Julinho, Usvat - Földes(Rob), Korsós(Sipeki)
Győr: Posza - Mracskó, Bognár, Győri, Bajusz - Farkas, Szanyó, Baumgartner, Vasas - Rósa(Balla), Vayer
Gólszerző: Korsós a 6,. Földes a 27., Csató a 34., Baumgartner az 57., Usvat a 91. percben
Sárga lap: Korsós, Vasas, Vayer, Bajusz