Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Reménytelen helyzetbe sodorta a Loki a Lombardot

2001.05.12. 22:19
Kapcsolódók (1)
A hazai pályán játszó Debrecennek volt nagyobb a tét a Lomabard elleni kiesési rangadóban. Hiszen ha a Loki nem gyűjtené be a három pontot, akkor lassacskán a menthetetlen sorba kerül, a már ott lévő Lombard mellé. A Debrecen több mint két hete egyszer már legyőzte a Tatabányát, így a feladat adott volt számukra: csak meg kell ismételni azt a produkciót, a több sebből vérző Lombard ellen. Ha nehezen is, de Radojicsics két góljával nyertek.
A Debrecenen látszódott, hogy nem bízza a véletlenre ennek a mérkőzésnek a sorsát. Már az első negyedórában tudtára adta, ellenfelének nem lesz sok keresnivalója. Szathmári, Bajzáth, Kerekes azonban ekkor még sorra puskázta el a lehetőségeket. A félidő vége előtt viszont - lélektani szempontból a legjobbkor - már betalált a Loki. A jugoszláv Radojicsics 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, és mesterien csavart a dermedten álló Gelei mellett a kapuba.

A második félidő elején sem történt változás a játék képében, a Loki támadott, de nem sok eredménnyel tették, mert a kapu előtt rendre bizonytalankodtak a hazai csatárok. Aztán a Zoran Kuntics tanácsára a szezon előtt leigazolt Radojicsics ismét a kapuba lőtt. A változatosság kedvéért megint egy pontrúgást értékesített. Ez a találat messzebbről esett, mint az előző gól, a hasonlóság csak annyi volt, hogy Gelei ezúttal is tehetetlenül szemlélte, hogy a kapuba vágódik a labda.

A Lombard mindeddig csak védekezett, csak a legritkább esetben lépték át a felezővonalat. A gól után azonban - ha nem is nagy elánnal - támadni kezdtek, és szerencsével is jártak. Schafranek belőtt labdáját a Ciprusról igazolt ugyancsak szerb Pekovics - első labdaérintése volt - Balogh felett a hálóba emelte. (A Vincze helyett beálló Pekovics első találata volt ebben az évben.) Ezek után pedig még inkább megélénkült a játék, és ki is egyenlítődtek az erőviszonyok.

A Loki viszont lendületben maradt, és az utolsó tíz percben már nagyon vigyáztak arra, hogy felelőtlenül kitámadjanak, mert akkor a három pont biztonságát veszélyeztették volna. Végül ha nehezen is, de a Pajkos-legénység megőrizte az előnyét, és így még maradt esélye a bennmaradásra, hiszen már csak négy pont választja el a Soprontól. A Lombard azonban már tíz pontnyira van - hat fordulóval a vége előtt - az áhított tizedik helytől.

Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Lombard FC Tatabánya 2-1 (1-0)
Debrecen, 3000 néző, V: Bukovics
Debrecen: Balogh - Kovács, Aleksic, Szatmári - Bernáth (Müller, 90.), Vadicska, Turján, Böőr - Radojicsics (Hanák, 90.), Kerekes, Bajzát (Makula, 87.)
Lombard: Gelei - Ghéczi, Cseri, Nagy II, Jeremejev - Szentjobbi (Újhegyi, 65.), Molnár, Schafranek - Kiss V., Bajkusa (Potemkin, a szünetben), Vincze (Pekovics, 66.)
Gólszerzők: Radojicsics (44., 64.), illetve Pekovic (70.)
Sárga lap: Bernáth (80.), Szatmári (90.), illetve Bajkusa (16.), Cseri (63.), Molnár (66.), Újhegyi (73.)
15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft