Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Matthaus visszatér az Interbe?

2001.05.15. 17:52
Újból pályára léphet az olasz labdarúgócsapatban, az Internazionaléban, Lothar Matthaus. A világbajnoki címet szerzett német védő, aki már visszavonult az aktív játéktól, a Gazetta dello Sportban nyilatkozott esetleges visszatéréséről. A játékos reaktiválása az Inter katasztrofális hétvégi veresége után merült fel. A kék-feketék a bajnokságban hat nullra kaptak ki a Milantól, és csupán hatodikak a tabellán. Matthaus már játszott a milánóiaknál, akkor bajnoki címre vezette a csapatot.
Lothar Mathaus '91-ben UEFA Kupát nyert csapatával a Interrel
Az olasz labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a milánói házi rangadón az Internazionale katasztrofális, hat nullás vereséget szenvedett a Milan csapatától. Nem csupán az olasz pályákon meglepő gólkülönbség sokkolta a nagyhírű egyesület szurkolóit, hanem az is, hogy a méretes zakót a legnagyobb riválistól, a Milantól szenvedték el, méghozzá a "futballszentélyben", a San Siro (mai nevén Giuseppe Meazza) stadionban. A gárda csak hatodik a bajnokságban, és egyre messzebb kerül a Bajnokok Ligája szereplést jelentő helyektől. Már magán a mérkőzésen majdnem kitört a botrány (egy berohanó Inter-szurkolót a rendezőknek kellett eltávolítaniuk), és a vihar azóta sem mérséklődött a kék-fekete egyesület háza táján.

Mattthaus visszatérhet

Ebben a feszült helyzetben nyilatkozott a milánói klubról a Gazetta dello Sportban Lothar Lothar Matthaus. A német válogatott egykori csapatkapitánya, aki tagja volt az 1990-ben világbajnoki címet szerzett német labdarúgó-válogatottnak, elmondta, hogy szívesen segítene a bajba jutott csapatnak. Matthaus fénykorában játszott már az Interben, amelyet bajnoki címre vezényelt 1989-ben. Két évvel később UEFA Kupát nyert csapatával. A sikeres itáliai évek után visszatért Münchenbe, és egészen pályafutása végéig a Bayern alkalmazásában maradt. A világsztár hátvéd már visszavonult az aktív játéktól, utoljára tavaly még az Egyesült Államokban, a New York Metro Starsban szerepelt egy fél szezon erejéig.

Mathaus nyilatkozatában kiemelte, hogy az Internek sok jó játékosa van, ezért érhetetlen a gyenge szereplés. Hiányzik egy vezéregyéniség, aki a nehéz helyzetekben is irányítani tudná a gárdát. A szíve még mindig egykori klubjáért dobog, és bármit megtenne , hogy kilábaljon a hullámvölgyből. Egyelőre az Inter vezetői még nem reagáltak az ajánlatra, így Matthaus visszatérésére még várni kell.

A világcsúcsok embere

Név: Lothar Matthaus
Születés: 1961., 03. 21, Erlingen
Egyesületei : Borussia Münchengladbach 1979-84
Inter 1988-92
Bayern München 1984- 88, 1992-2000
New York Metro Stars 2000
Öt világbajnokságon vett részt 1982., 1986., 1990., 1994., 1998., amely holtversenyben világcsúcs. 1990-ben világbajnok, 1982-ben és 1986-ban vb-ezüstérmes
144-szer játszott a válogatottban, ez szintén rekord volt sokáig.
25 világbajnoki találkozón vett részt, amely szintén világcsúcs.
Aranylabda: 1990, 1991