Gusztáv
-4 °C
1 °C

Az egyik kieső biztosnak tűnik

2001.05.19. 19:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Ebedli Ferenc ezúttal a fiatalabbaknak adott lehetőséget, de úgy tűnik, a Lombardon semmi és senki nem segíthet. Hiába szereztek vezetést a tatabányaiak, a vendég Videoton a brazil Julinho két góljával a maguk javára fordították a találkozót, ezzel valószínűleg megpecsételve a tatabányai futball jövőjét.
A vendég fehérváriak már a negyedik percben a hálóba találtak, ám Dubraviczky játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Ezután főleg a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 25. percben aztán a vendégvédők könnyelműségét kihasználva vezetést szerzett a Lombard. A saját büntetőterületük előtt adogató védőket megzavarták, a labda így Bajkusa elé pattant, aki 14 méterről nem hibázott, és kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.

Azonban nem sokáig örülhetett a vezetésnek a tabella utolsó helyezettje, hiszen négy percen belül egyenlített a Videoton. Fodor középre adását Korsós még a felső kapufára fejelte, a kipattanót azonban Földes két méterről a hálóba bombázta, 1-1.

A félidő hátralévő részében támadott a tatabányai együttes, de nem sikerült előnyt szerezniük ebben a játékrészben. A folytatásban is támadásban maradtak a hazaiak, ám gólt mégis a vendégek értek el. Korsós egy kavarodás után 20 méterről lőtt, ám lövését Dombai, a hazaiak kapusa bravúrosan védte. A kipattanóra azonban nem figyeltek a védők, így csak Julinho érkezett, aki gond nélkül a jobb alsó sarokba gurított, 1-2.

Ezután még inkább támadott Ebedli Ferenc együttese, de "folytatva a tavaszi hagyományokat" a Vidi növelte előnyét. Ismét a brazil Julinho volt eredményes, ezúttal 13 méterről lőtte ki a bal felső sarkot. A hazaiak még behozták Vincze Istvánt is, de már ő sem tudott csodát tenni.

Mint ahogy ahhoz is csoda kellene, hogy a Lombard bent maradjon az első osztályban.

Jegyzőkönyv
Tatabánya, 1.000 néző, v.: Dubraviczky
Lombard: Dombai 6 - Ghéczy 5, Vámosi 5 , Obradovic 5 - Kiss B. 5, Molnár B. 5, Újhegyi 5 (Szentjobbi, 5, 46.), Árki 5, Schafranek 6 (Vincze, -, 73.) - Bajkusa 6, Potemkin 4 (Pekovic, -, 68.).
Videoton: Milinte 6 - Kiskapusi 6, Balassa 5, Vilotic 6 - Fodor 5 (Szalai T., -, 63.), Csató 6, Tóth B. 5, Julinho 7, Usvat 6 (Gáspár, -, 70.) - Földes 6, Korsós 6.
Gólszerzők: Bajkusa (24.), ill. Földes (28.), Julinho (53., 71.)
Sárga lap: Schafranek (4.)