Márk
13 °C
28 °C

Az ETO negyedóra alatt megfordította az eredményt

2001.05.19. 21:00
A forduló szombati játéknapjának záró találkozóján a Zalaegerszeg a Győrt fogadta. Az egerszegiek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, ám ezt a vendégek a második félidő elején tíz perc alatt egalizálták. Sőt, bő egy óra elteltével már a vendégeknél volt az előny.
A hazaiak a 20. percben kerültek előnybe, amikor Róth a bal oldalról tört a tizenhatoson belülre, ott Waltnerhez passzolt, aki visszagurított az érkező Babatinak, aki nem tétlenkedett, és 22 méterről az ETO kapujába helyezett, 1-0. Szűk húsz perccel később ismét Róthtól indult a zalai akció, akinek balról középre ívelt labdáját Waltner vágta hat méterről a léc alá, 2-0. A két gólon kívül az első játékrészben nem is történt szinte semmi említésre méltó.

Nem úgy a második félidőben. Az 51. percben Kenesei szerzett 17 méteres szabadrúgásból ritkán látható nagy gólt, majd öt perccel később már egyenlített az ETO. Baumgartner sokadik jó elfutása után, az alapvonal közeléből középre adott, bent pedig érkezett Vayer, kinek fejesét Turi elsőre még hárította. Ám a kipattanó ismét a csatár elé pattant, ő pedig másodszorra már nem hibázott, és közvetlen közelről a kapuba vágta a labdát, 2-2.

A következő jelentősebb eseményre ismét öt percet kellett várni. Ekkor Dobljanskij kapott sárgalapot, és mivel hosszasan kommentálta a játékvezető döntését, azonnal kapott még egyet, így kiállította a játékvezető. Egy perc sem telt el, hogy az ETPO emberelőnybe került és máris gólra váltotta előnyét. Rósa beadását ezúttal Kenesei váltotta gólra, 2-3.

A hazaiak ezután támadásba lendültek, de a győri védelem stabilan állt a lábán. Így az ETO, a második játékrész első negyedórájában mutatott játékkal kiharcolta a győzelmet. Csupán annyi kérdés marad az emberben, mi lett volna ha végig így játszanak?

Jegyzőkönyv
Zalaegerszeg, 4.000 néző, v.: Makai (Böröczi, Mező)
ZTE: Turi - Kocsárdi, Telek, Udvari, Balog - Bonchis, Nagy Cs. (Nagy Lajos, 69.), Dobljanskij, Róth - Babati, Waltner.
Győr: Posza - Böjte, Stark, Győri, Vasas - Mracskó, Farkas B., Szanyó (Nagy László, 46., Rósa, 66.) - Baumgartner, Kenesei, Vayer.
Gólszerők: Babati (20.), Waltner (38.), ill. Kenesei (51., 62.), Vayer (55.)
Sárga lap: Farkas B. (22.), Bonchis (50.), Udvari (64.)
Kiállítva: Dobljanskij (61.)