Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Sorrendben harmadszor kapott ki az MTK

2001.06.09. 21:52
Egyszerű volt a képlet az MTK számára a Győr elleni meccs előtt: ha a kék-fehérek tartani akarják a lépést az élmezőnnyel, mindenképpen be kell gyűjteniük a három pontot. Az MTK azonban meglehetősen szerény produkciót nyújtva kikapott a Győrtől, és a zakó mérete az MTK-ra nézve hízelgő.
Azt talán még a legpesszimistább MTK-drukkerek se gondolták, hogy csapatuk a bajnoki hajrát az ötödik helyről kezdi meg. Bognár Györggyel hiába indult meg nagyszerűen a gárda szekere, hiszen 5-2-re verték a Fradit, azóta még a korábbinál is nagyobb hullámvölgybe kerültek.

Az MTK a Győr ellen vereséget szenvedett a Rába partján, így alighanem inspirálta őket a visszavágás, de Bognár tanítványai egymást múlták alul az első játékrészben. Mindent elmond a játékukról, hogy a 19 éves, első élvonalbeli meccsén szereplő Kanta Szabolcs volt a legaktívabb, ő jelentette a legnagyobb veszélyt Posza kapujára. Illés helyzetbe került ugyan egyszer, de ő is eredménytelen volt.

Nem úgy, mint a másik oldalon Szanyó, aki két védő kíséretében zavartalanul fejelhetett a kapuba. Úgy tűnt, a második félidőben sem lesz változás a játék képében, hiszen a Győr az első öt percben végérvényesen eldönthette volna a három pont sorsát, de Károlyi kétszer is hibázott, jóllehet nagy helyzetben volt.

Ezek után aztán észbe kapott az MTK, egyre másra szövögették támadásaikat, de Kuttor révén csupán egy kapufáig jutottak. A támadások aztán hat perccel a vége előtt eredménnyel jártak, ekkor ugyanis a már addig is bizonytalankodó Bajusz kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Illés lőtte a kapuba.

Nem örülhettek azonban sokáig az egyenlítő találatnak, mert a Győr szinte rögtön a következő támadásból ismét előnybe került. Vayer lógott meg a felezővonalnál a hazai védők elől, és nagy szóló után a tizenhatoson kívülről Vlaszák mellett a hálóba lőtt. A végén még egy helyzete akadt a Győrnek, ám az kimaradt.

Annyi azonban bizonyos, hogy az MTK ezzel a vereséggel minden esélyét elveszítette arra, hogy megnyerje a bajnoki címet. Sőt még azt is igen nehéz lesz elérniük Illéséknek, hogy a dobogón végezzenek.

Jegyzőkönyv
MTK - Győr 1-2 (0-1)
MTK: Vlaszák - Kanta, Komlósi, Kuttor, Szamosi - Füzi, Erős, Jezdimirovic (Buzsáky, 46.), Illés - Bükszegi (Madar, 54.), Ferenczi (Juhász, 63.).
Győr: Posza - Böjte, Stark, Bajusz, Bognár - Mracskó, Szanyó, Farkas, Rósa D. (Károlyi, 7., Regedei, 67.) - Baumgartner (Nagy L., 73.), Vayer.
Gólszerzők: Illés (11-esből, 84.), ill. Szanyó (19.), Vayer (90.)
Sárgalap: Erős (41.), Vayer (45.), Posza (85.)