Gusztáv
-4 °C
1 °C

Magabiztos Vasas-győzelem, parádés gólokkal

2001.06.15. 20:28
Kapcsolódó cikkek (1)
Az angyalföldi együttes végig jobban játszva, megérdemelten tartotta otthon a három pontot, az elképzelés nélkül játszó Kispest ellen. Az első félidőben Sowunmi révén jutott előnyhöz a hazai gárda, amelyet a második játékrészben ugyanő növelt. A győzelmet Kabát szépségdíjas találata tette biztossá. A vendégek csak az utolsó pillanatokban tudtak szépíteni.
A hazaiak kezdtek aktívabban, és már a mérkőzés elején kapujukhoz szögezték Szurgent Lajos csapatát. Sowunmi már a 11. percben kihagyhatatlan helyzetbe került, ám Kabát hajszálpontos beadását három méterről -senkitől sem zavartatva - fejelte a kapu mellé. Két perccel később aztán javított a csatár. Tóth lövésébe piszkált bele, ezzel megzavarva Notát, és a kipattanó labdát ballal a tehetetlen kapus felett vágta a hálóba. (1-0)

Ezután is támadásban maradt a Vasas, a Kispest pedig nem tudott a bekapott gól után sem megújulni. A félidő hátralévő részében unalmas mezőnyjáték folyt, többnyire a Kispest térfelén.

A második játékrész heves Honvéd-rohamokkal indult, mégis az 50. percben Piroska hatalmas hibáját kihasználva, növelte előnyét a Vasas. A Kispest középpályása jó 30 méterről akarta hazafejelni a labdát, ám erőtlen próbálkozása után az angyalföldi Sowunmi egyedül léphetett ki a védők közül, és szép mozdulattal emelt át a kifutó Nota felett. (2-0)

Szűk negyedóra telt el a játékrészből, amikor Pető ívelt Kabáthoz, aki a balösszekötő helyén maga elé engedte a labdát, és öt méterről félfordulattal a hosszú felső sarokba bombázott. (3-0)

Öt perccel később Simek saját térfeléről indulva szlalomozott át a teljes vendégvédelmen, ám amikor már csak Notával állt szemben, ballal a kapu mellé lőtt. Ez volt a nehezebb megoldás. A 78. percben Piroska még az előzőnél is nagyobb helyzetet hagyott ki. Herczeget szerelte a hazai tizenhatoson belül, majd öt méterről sikerült neki a kapu mellé pöckölnie a labdát.

A Kispestnek a 90. percben sikerült a szépítés, amikor Piroska szögletét fejelte Szekeres az elalvó védők közül Kövesfalvi kapujába. (3-1) Összességében elmondható, hogy a Vasas minden tekintetben ellenfele fölé nőtt, és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Vasas - Kispest 3-1 (1-0)
Fáy utca, 2.500 néző, v.: Dubraviczky
Vasas: Kövesfalvi - Herczegh Cs. Zováth Juhár Tóth A. - Sowunmi, Pető (Zabos 71.), Szili (Komódi 83.), Tóth N. - Kabát, Tiber (Simek 46.).
Kispest: Nota - Szekeres, Lőrinc, Téger, Müller (Babos, 30.) - Füzi K, Kovács B.(Torghelle, 46.), Pintér, Piroska - Faragó, Sasu (Kiss P., 70.).
Gól: Sowunmi (13., 50.), Kabát (63.) illetve Szekeres (91.)
Sárga lap: Müller (6.), Juhár (39.), Tóth A. (73.), Herczegh (82.)