Géza
-12 °C
-4 °C
Sífutás
Percről Percre

A Dunaferr fölényes győzelemmel zárta a szezont

2001.06.20. 17:05
A tavalyi bajnok Dunaferr miután megnyerte előrehozott mérkőzését a Lombard ellen, pontelőnybe került a legnagyobb üldöző, Ferencvárossal szemben. A Dunaferr azonban csak abban az esetben nyerheti meg a bajnoki címet, ha megtartja pontelőnyét, mert azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, és ez a Csank-legénységnek kedvező. A Dunaferr erejéből idén csupán egy döntetlenre futotta a fővárosiak ellen.
A Győrnek tökéletesen mindegy volt, hogy milyen eredményt ér el a címvédő otthonában, hiszen ők már semmiképpen sem érhetnek oda a nemzetközi kupás helyezést jelentő második helyre. Ebből adódóan a Dunaferr volt a mérkőzés egyértelmű esélyese.

Ám a mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy a hazaiak eltervezték. A Győr ugyanis egy furcsa góllal megszerezte a vezetést. Baumgartner kevergetett a tizenhatos tájékán, hirtelen lövésre szánta el magát, de ez meglehetősen gyatrára sikeredett, ám Éger beleért, így irányt változtatott a labda, ami az ellenkező oldalra vetődő Rabóczki mellett a hálóba vánszorgott.

Penksa ismét eredményes volt

Nem sokat kellett azonban várni az egyenlítő találatra. Az ukrán Nicsenko nagyszerű labdával szöktette az elmúlt hónap legjobbját, a szlovák Marek Penksát, aki a felső lécet érintve lőtte a kapuba a labdát, Posza tehetetlen volt.

A Győr tíz perccel a vége előtt újabb nagy helyzetet hagyott ki. Kenesei labdájával Vayer léphetett ki a védők közül, Rabóczki csak beleérni tudott a labdába, ami visszakerült a győri csatárhoz, ám a gólvonalról Salamon menteni tudott.

Tököli révén fordított a bajnok

Miután a Győr kihagyta a kecsegtető lehetőséget, a Dunaferr büntetett. Kóczián indította Nicsenkót, aki meglépett a védők elől a leshatáron, és miután tisztára játszotta magát, az ötösön álló Tökölihez továbbított, a csatárról pedig a hálóba pattant a labda.

A fordulás után is a Dunaferr volt veszélyesebb, Zavadszky és Tököli is gólt lőhetett volna, de mindketten hibáztak. Ezek után a Győr percei következtek. Előbb Kenesei szabadrúgását, majd Vasas fejesét hárította Rabóczki. Később a Dunaferr került fölénybe, ám sem Tököli, sem Nicsenko nem tudott a kapuba lőni. Utóbbi két méterről lőtt ugyanennyivel fölé.

Lengyel, a kiváló csere

Ezek után Rósa szabadrúgás jelentett veszélyt, majd Vayer is próbálkozott - eredmény nélkül. Ám negyedórával a vége előtt már a hálóba találtak. Rósa kitűnő labdájával Tököli lépett ki a védők közül, és miután a kapus mellett elpasszolta a labdát, a csereként beállt Lengyel, a csapatkapitány zavartalanul lőhetett az üres kapu közepébe. Az utolsó percben megint ő volt eredményes, és megérdemelten nyert a címvédő.

A Dunaferr tehát megtette a magáét, de a sorsa már nem a saját kezében van, a már kiesett Debrecen azonban kikaparhatja a gesztenyét a számukra, amennyiben két vállra fektetik a Ferencvárost. A Dunaferr kezdeti gyengélkedése miatt - hetedikek is voltak - kényszerült ebbe a helyzetbe.

Dunaferr-Győri ETO 4-1 (2-1)

Dunaújváros, 2000 néző, V: Sápi
Dunaferr:Rabóczki (Bita 88.) - Nikolov, Éger, Salamon, Kóczián - Rósa, Sindzic (Zavadszky a szünetben), Molnár, Penksa - Nicsenko, Tököli
Győr: Posza - Bognár, Győri (Tereny 28.), Böjte, Károlyi - Mracskó, Farkas, Szanyó - Baumgartner, Kenesei, Vayer
gólszerzők: Penksa (18.), Tököli (40.), Lengyel (78., 90.), illetve Éger (14., öngól)
sárga lap: Molnár (57.), illetve Mracskó (22.), Farkas (88.)