Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ünnepre készül az MLSZ

2001.07.03. 15:26
Augusztus 15-én nagyszabású gálával egybekötött mérkőzésen ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a testület vezérkara a Sportmúzeumban, ahol a részletek mellett megtudhattuk, hogy az est fénypontjának számító mérkőzésen az ellenfél Németország válogatottja lesz.
Az MLSZ elnöksége még 1999-ben döntött arról, hogy méltóképpen ünnepeljék meg a az alapítás századik évfordulóját. A Centenáriumi Bizottság néven létrehozott testület elnöki posztját dr. Szepesi György látja el.

Eddig is jelentős programokat rendezett a bizottság, melyek közül kiemelkedett az ez év januárjában rendezett díszelőadás a Madách Színházban. Ugyancsak januártól kapható az MLSZ jubileumi évkönyve. Áprilistól a Sportmúzeumban látható a Szövetség 100 évét bemutató kiállítás, tárgyi emlékekkel és dokumentumokkal.

A centenáriumi gálamérkőzést egy kétnapos eseménysorozat betetőzésének szánják a szervezők. A budapesti meghívásra már jelezte részvételét Joseph Blatter, a FIFA és Lennart Johansson, az UEFA elnöke is. De szinte az összes európai ország nemzeti szövetségének egy-egy prominens személyisége is elfogadta a meghívást. A ma tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közelmúlt nagy sztárjai is jelezték részvételüket, így idevárják Michel Platinit, Franz Beckenbauert vagy Bobby Charltont is.

A legendás Aranycsapat
Augusztus 15-én délelőtt ünnepélyes szoboravatás is lesz a Népstadionban: a magyar labdarúgás emlékműve elnevezésű szobor Mihály Gábor alkotása, és a hat méter magas mű talapzatán az összes játékos neve olvasható lesz, aki valaha is pályára lépett a magyar válogatottban. Este pedig a Magyarország - Németország válogatott mérkőzés előtt ünnepi műsort láthat a közönség.

A barátságos találkozót ingyen nézhetik meg azok a szurkolók, akik a magyar együttest június elején elkísérték Bukarestbe, a románok elleni vb-selejtezőre. Maga a találkozó 20.45-kor kezdődik, spanyol játékvezetői hármassal.