Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Mendieta 38 és fél millió dollárért a Lazioé lehet

2001.07.18. 13:45
Horribilis összegek forognak kockán manapság a játékos adás-vételeknél, ehhez egy újabb adalék a valenciai Gaizka Mendieta Lazióhoz való szerződése. Az argentin Verónt és a cseh Nedvedet elveszítő rómaiak a klasszis irányítóval szeretnék pótolni a távozókat, ehhez pedig 38 és fél millió dollárt sem sajnálnak kifizetni. A két klub már megállapodott egymással, már csak Mendieta autogramja hiányzik a szerződésről.
A Real Madrid 65 millió dollárt fizetett ki a francia Európa- és világbajnok Zinedine Zidane-ért - így a világ legértékesebb futballistája lett -, ám ezzel nem merítette ki az erősítésekre szolgáló forrásokat, hiszen az olasz Alessandro Nestát és a valenciai Gaizka Mendietát is szerették volna a soraikban tudni. Mendieta azonban alighanem a Laziót választja.

700 millió peseta lesz Mendieta éves jövedelme

Azért nem lehet még véglegesen rögzíteni, hogy a Lazióban folytatja pályafutását a kiváló középpályás, mert ő még nem szignálta a szerződést. A két klub azonban már megegyezett egymással, így valószínűleg Mendieta aláírása már csak formalitás. A vételár: 38 és fél millió dollár, vagyis nyolcmilliárd peseta.

A Lazio négyéves szerződést ajánlott Mendietának, évi 700 millió pesetás fizetésért. A játékos csak másodsorban szeretett volna Rómába költözni, mert az elsőszámú célpontja Madrid volt, ám erről a tervéről lebeszélte őt Jaime Orti, a klub újonnan választott elnöke. (Német lapértesülések szerint az előző elnök, Cortez abba bukott bele, pontosabban azért kellett lemondania, mert ő nem állt határozottan ellen a madridi közeledésnek.)

Kily González is a Lazio listáján

Orti azt sem titkolta, hogy örül ennek a megegyezésnek, és annak is, hogy a Real pórul járt. A Lazio nemcsak Mendietát, hanem egyidejűleg Kily Gonzálezt is szerette volna leigazolni, de az ő érkezéséről még nincs konkrét döntés.

Mendieta=135 Kenesei
A világért sem szeretnénk bármelyik magyar játékost Mendietához vagy a hozzá hasonlóan borsos árú futballistákhoz hasonlítani, ám az alighanem példa értékű, hogy az utóbbi évek legdrágább honi futballistája, Fehér Miklós 700 ezer dollárba került, vagyis épp ötven Fehér Miklóst lehetne vásárolni Mendieta árából. A magyar bajnokság jelenlegi legdrágább transzfere Kenesei szerződtetése volt. Mendieta árából 135 Kenesei árfekvésű játékost lehetne vételezni. Zidane 65 millió dolláros árából 228 Kenesei jönne ki. A komplett magyar élvonal.