Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Waltner duplája döntött

2001.08.03. 22:30
Két veretlen csapat találkozott Zalaegerszegen, ám csak a hazaiak tudták megőrizni veretlenségüket. Ezért leginkább a két gólt szerző Waltnernak tartoznak köszönettel. A vendég MTK igen csak megérezte Illés Béla hiányát, elképzelés és helyzetek nélkül játszott.
A két csapat a nagy meleg ellenére is igen nagy iramban kezdte a találkozót. A hazaiak már a mérkőzés elején több veszélyes akciót vezettek, és alig telt el negyedóra, amikor a vezetést is megszerezték Waltner révén. Kenesei ívelt be jobbról szögletet, és Waltner mindenkinél magasabbra emelkedve fejelte a labdát nyolc méterről a kapuba.

A Zete továbbra is támadásban maradt, és a 21. percben csak Hajdu bravúrjának köszönhette az MTK, hogy nem került kétgólos hátrányba. Kenesei szabadrúgásból megeresztett bombáját öklözte ki Hajdu.

Két perccel később hatalmas egyenlítési lehetőséget hagytak ki a vendégek. Urbán rosszul ért a labdához, így hatalmas helyzetbe hozta Ferenczit. Ám mire az MTK csatára eszmélt volna, addigra Urbán felkelt(!) utolérte, és becsúszva szerelte az utolsó pillanatban. A kezdeti nagy rohamok után a félidő végére alábbhagyott a lendület, és a kapuk sem forogtak veszélyben.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban, főleg a pontrúgások jelentettek komoly veszélyt az Illés nélkül szinte minden elképzelést nélkülöző vendégcsapat számára. Az MTK-ból mindössze Hajdu és Szmiljanics játékát lehet kiemelni.

A 78. percben Waltner kettőre növelte góljai számát. Egy baloldali beadást parádés mozdulattal helyezett a kapuba. Bognár György csapata teljesen ötlettelenül játszott, így semmi nem veszélyeztette a Zalaegerszeg győzelmét. A meccs vége előtt nem sokkal Füzi Ákos állította meg piros lapot érően Babatit, ám a játékvezető nem akarta tovább mélyíteni az MTK válságát és nem állította ki az MTK ideiglenes csapatkapitányát.

Így a Zalaegerszeg megőrizte veretlenségét, és most már egyedül áll a tabella élén. Ha sikerül komolyabb sérüléshullám nélkül végigjátszani a szezont, nehéz lesz őket letaszítani onnan.

Jegyzőkönyv:
ZTE - MTK 2-0 (1-0)
ZTE: Turi 0 - Kocsárdi 6, Urbán 6, Telek 6, Balog Cs. 5 - Babati 6, Molnár B. 7, Róth 6 - Kenesei K. 6 (Nagy L. 0, 69.), Waltner 8, Egressy 6 (Sabo 0, 71.).
MTK: Hajdu 7 - Mónos 6, Komlósi 5, Smiljanic 6, Elek 5 (Horváth L. 0, 82.) - Zavadszky 5 (Czvitkovics 0, 67.), Győri 6, Kanta Sz. 5 (Buzsáky 5, 46.), Füzi Á. 6 - Branezac 4, Ferenczi 5.
Gólszerzők Waltner (15., 78.)
Sárga lap: Róth (66.), Füzi Á. (80.)