Mátyás
-6 °C
1 °C

Továbbjutott a Debrecen az UEFA Kupában

2001.08.23. 22:10
Az UEFA Kupa selejtezőjének visszavágóján Moldáviában egy nullás vereséget szenvedett a Debreceni VSC labdarúgócsapata. Mivel az első összecsapáson hazai pályán három nullra győzött a DVSC, így összesítésben a hajdúságiak jutottak be az első fordulóba. A mérkőzés egyetlen gólja büntetőből esett az ötvenötödik percben.
Nem ígérkezett izgalmasnak a Debrecen moldáviai vendégjátéka, miután az első mérkőzésen a Loki könnyedén három nullra verte a Nistru Otaci gárdáját. Ráadásként a Nistru futballistái Debrecenben meglehetősen szerény képességeket árultak el, így aligha volt túlzás Pajkos János edző elvárása, mely szerint idegenben is győznie kell csapatának. Erre igencsak szükség lett volna, mivel minden egyes megszerzett pont Magyarország UEFA-ranglista helyezésén erősíthet.

A debreceniek jelentős előnyük birtokában magabiztosan kezdtek, és már a második percben eldönthették volna a továbbjutást. Szatmári beadását Tiber hét méterről fejelte kapura, de Sobesarov védett. A debreceni helyzet után a moldáviaiak átvették a mérkőzés irányítását, és többször veszélyeztették Bíró Szabolcs kapuját. A 13. percben Bljacko ötméteres lövését hárította a magyar kapus. A hajrá ismét a hajdúságiaké volt, azonban Szatmári beadását ismét Tiber ügyetlenkedte el.

A második félidőben a debreceniek már csak a továbbjutásuk megőrzésével törődtek, így még az is belefért, hogy egy vitatható szituáció után az ötvenötödik percben az Otaci Smakov révén tizenegyesből megszerezte a hazaiaknak a vezetést, amely mint utólag kiderült a győzelmet jelentette számukra (1-0).

A Debreceni VSC így három egyes összesítéssel továbbjutott ugyan az UEFA Kupa első fordulójában, de ez a mérkőzés aligha kerül be a debreceni futball aranykönyvébe.

Jegyzőkönyv:
UEFA Kupa-selejtező, visszavágó:
Otaci (moldáv)-Debrecen 1-0 (0-0)
Chisinau, 800 néző, V: Marczyk (lengyel)
Otaci: Sobescialov- Podgaeatskii, Kovalkov, Packoria Groshen, Smakov, Lupasco, Malickij, Kapusteanskii Sumilo, Blajco
Debrecen: Bíró Sz.- Kovács N., Kuttor, Hanák Böőr, Aleksic, Vadicska, Szatmári Majoros, Bajzát, Tiber
Gólszerző: Smakov 11-esből az 55. percben