Sára, Márió
2 °C
6 °C

A Juventus és a Chievo az élen az olasz bajnokságban

2001.09.09. 18:59
A tavalyi bajnokságban imponálóan játszó AS Romát az első fordulóbeli döntetlen után újabb kellemetlen meglepetés érte, ezúttal a Stadio Olimpicóban volt kénytelen beérni egy ponttal. A másik római csapat, a Lazio jottányival sem rajtolt jobban, Mendietáék is a második döntetlenjüket szerezték. Miközben a fővárosiak szenvednek, szárnyal a Juventus, és óriási meglepetésre az újonc Chievo. Egyiken sem vesztettek még pontot, mi több, még gólt sem kaptak. Az ötödik bajnokjelöltként nyilvántartott Inter győzelmet engedett ki a kezéből Parmában.
A Roma a keddi Real Madrid elleni összecsapás miatt már szombaton lejátszotta soros bajnokiját, és igencsak szenvedtek a "Farkasok". Az első félidőben alig jutottak el a meggyengült Udinese kapujáig, sehogyan sem találták a ritmust. Mentségükre szóljon, hogy egy felforgatott csapattal vették fel a harcot - Totti, Montella, Delvecchio sem kapott helyet a kezdőben -, de szörnyű volt látni, mennyire akadozik a tavaly oly sokszor kifogástalanul működő gépezet.

Egy gólt ugyan elértek Tommasi révén, de a hosszabbítás perceiben egy balszerencsés gólt szerzett Muzzi révén az Udinese, így a Capello vezette társulat nem tartott jó főpróbát a Real elleni derbi előtt, és továbbra is nyeretlen. Büszkélkedésre semmi oka nincs a másik római csapatnak, a Laziónak sem, hiszen Perugiában játszottak 0-0-t, így még ők sem szerezték meg ebben a szezonban első győzelmüket.

Mindeközben a Juventus tovább menetel, hiszen a zebrák Del Piero korai és Trezeguet a hajrában szerzett góljával 2-0-ra múlták felül a jelentősen meggyengült Atalantát. Sokkal nagyobb meglepetés, hogy az újonc Chievo a Fiorentina után a Bolognát is móresre tanította, és 2-0-s győzelmével a második helyre zárkózott fel. A jövő héten épp Torinóba látogatnak. Érdekesség, hogy még mindkét csapat kapott gól nélkül áll.

Nem megy ilyen jól a másik torunói csapatnak, hiszen otthonában kapott ki az albán Tare és Roby Baggio fémjelezte Brescia ellen. (Előbbi két, utóbbi egy találatot jegyzett.) Még két vendéggyőzelem született a második fordulóban, a Chievo melletti másik nagyobb múltú veronai gárda is bekasszírozta a három pontot, Salvetti góljával a Venezia ellen nyertek. Az egyetlen déli csapat, a Lecce a Piacenza pályájáról hozta el a pontokat Giacomozzi duplájával.

Végül essen szó az újjáalakult - immár négypontos - Interről. Hector Cuper keze munkáját már most magán viseli a csapat, hiszen egységesebb lett a védelem, és jóformán meg sem érezték a francia világbajnok Laurent Blanc kiválását. Ettől függetlenül, jóllehet kétszer is vezettek, egy ponttal kellett beérniük Parmában, ahol amúgy még sohasem nyertek. Az Inter nélkülözte Ronaldót és Vierit is, de győzelemhez így is némiképp közelebb állt a hazaiaknál. A gólokat Milosevics Bonazzoli, valamint Materazzi és Ventola szerezte.