Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Glázeré a kispesti kispad

2001.09.10. 17:49
A szombati Újpest elleni 7-2-es vereség után vasárnap lemondott a Kispest edzője, Szurgent Lajos. Ezek után természetesen tüstént megindultak a találgatások, ki lesz a távozó szakember utóda. Koncz László a tulajdonosi kör nevében azt ígérte, hogy hétfő délután már kiderül: kinek a kezébe kerül az irányítás. Koncz tartotta is a szavát. Glázer Róbert lesz a Kispest új trénere, az a Glázer, aki legutóbb az élvonalban Újpesten dolgozott.
Szurgent tavasszal, Tornyi Barnabás leváltása után került a Kispest kispadjára, és megkérdőjelezhetetlen munkát végzett, hiszen a második helyre ugrott vele előre a csapat. Idén azonban elpártolt mellőle a szerencse és mennie kellett.

Szurgent ultimátumot kapott a Debrecen, illetve az Újpest elleni meccs előtt, miszerint egy-egy pontot kell szereznie a csapatnak. Debrecenben hozták is a döntetlent, az Újpest ellen viszont tragikus vereséget szenvedtek. Szurgent felajánlotta lemondását, amit el is fogadtak.

Újra együtt Koncz és Glázer

A zuhanyhíradóban azonnal több név látott napvilágot. Bicskei Bertalan, Mihalecz István, Glázer Róbert és Détári Lajos. Utóbbi cáfolta a híreszteléseket, és határozottan jelezte: őt nem keresték meg. Glázer viszont nem rejtette véka alá, ő az egyik jelölt. A szerződés pedig hétfőn meg is köttetett. Koncz és Glázer egyébként már tevékenykedett együtt a futballban, évekkel ezelőtt Veszprémben. Ezentúl ismét együtt húzzák az igát.

Glázert egyébként "ki kellett vásárolni", mert a harmadik vonalban szereplő Veszprémben élő - hosszú távú - szerződése volt, de mindez nem jelentett akadályt. A feladata az lesz, hogy az 5-8. helyre hozza fel a társulatot, amelyik pillanatnyilag a tizediken szerénykedik.

Küszöbön a csapat megerősítése

Koncz azt is elárulta, hogy ha a téli szünetig sikerül ez a terv, akkor nem elképzelhetetlen a csapat megerősítése. Mindez egyúttal azt is jelentheti, amennyiben a Kispest reálisan elérheti a dobogót, akkor a vezetés nem is fog tétlenkedni, és nagyobb összeget áldoz a gárdára.

Glázer keddtől áll munkába. A magyar élvonal második edzőcseréje lényegesen csendesebben ment végbe, mint az első, amikor is a horvát Kovacicot távolították el a Vasas éléről.