Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Az utolsó percben nyert a Juventus és a Manchester

2001.09.18. 23:02
A Bajnokok Ligájában újabb nyolc mérkőzés rendeztek meg kedden, és ez a játéknap sem múlt el meglepetések nélkül. Mind közül a legnagyobb, hogy a címvédő Bayern hazai pályáján mindössze egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Sparta Prahával szemben. A Juventus és a Manchester az utolsó percben érte el a győztes találatot. A Barcelona és a Porto könnyen nyert idegenben, a La Coruna ellenben otthonában nem bírt a Pireusszal, a Leverkusen viszont Lyonból és három ponttal térhet haza.
E-csoport: Tíz emberrel is nyert a Juventus

A Juventusnak nem volt könnyű dolga első meccsén, hiszen a skót Celtic a selejtezőben az Ajaxot búcsúztatta. A "Juve" egy nagy visszatérővel - Davids - gazdagodott ugyan, viszont Nedved játékáról - eltiltás miatt - le kellett mondani. Az első félidő hajrájáig érezhető is volt a cseh középpályás hiánya, mert a három csatár - noha nem voltak egyiken sem visszafogottak - kevés támogatást kapott a mögöttük játszóktól. A mezőnyfölény aztán a 43. percben érett góllá. Ekkor Salas remekül futott el a jobb szélen, beadását pedig Trezeguet három méterről a kapuba passzolta.

A Celtic Sutton révén egy nagy helyzetet dolgozott ki az első félidőben - ezt Buffon remek vetődéssel hárította -, a másodikban is gyorsan kihagytak egyet, ám Trezeguet megint nem ismert kegyelmet. Del Piero beívelését remek mozdulattal fejelte a kapuba. A skótok viszont nem adták fel ezek után sem, Petrov megpattanó szabadrúgása ugyanis utat talált a hálóig.

Nem sokkal később még inkább nyílttá vált a csata, hiszen a rengeteget szabálytalankodó Davidsot kiállították. És ha Petrov hibázott is, Henrik Larsson már nem tette meg ezt a szívességet a zebráknak. Büntetőből bevette Buffon hálóját, ám még ez sem volt elég a pontszerzéshez. Amoruso ugyanis az utolsó percben ugyancsak tizenegyesből megszerezte a győzelmet.

A Fehér Miklóst nélkülöző Porto a mindig kellemetlen ellenfélnek számító Rosenborg otthonába látogatott, és nagyszerűen kezdte a meccset. A portugálok ezután olykor kiengedték a kezükből az irányítást, a norvégok pedig mindent megpróbáltak, de csak a szépítésre futotta erejükből, így végső soron a vendégek biztosan vitték haza a három pontot.

Jegyzőkönyvek
Juventus-Celtic 3-2
Gól:
Trezeguet (43. és 55.), Amoruso (90.) illetve Petrov (65.) Larsson (83.)

Rosenborg-Porto 1-2
Gól:
Rushfeldt (90.) illetve Pena (10.), Deco (60.)

F-csoport: Könnyedén nyert a Barcelona

A török futball erejét ismerve, korántsem mehetett biztosra a Fenerbahce ellenében a Rivaldót még néhány hétig nélkülöző Barcelona. Kivált amiatt, mert a bajnokságban sem tündököl eddig a katalán gárda. Az esélyeiket azonban ettől függetlenül kétségkívül növelte, hogy a Fenerbahce sincs legjobb formájában, és óriási szerencsével jutott el - a Glasgow Rangers ellenében - egyáltalán a BL csoportküzdelmekig. A törökök a várakozásokkal ellentétben nem voltak méltó partnerei a Barcának, hiszen már az első félidőben eldőlt a találkozó.

A végeredményt végül az újonnan igazolt Saviola állította be. Ilyen arányban is megérdemelten nyertek a spanyolok, és mindez azt bizonyítja, hogy ha a bajnokságban nem is, a BL-ben azért jól játszanak.

A Leverkusen hat mérkőzésen keresztül veretlen maradt a Bundesligában, jóllehet a Bayernnel és a Schalkéval is összecsapott már. Ezúttal is kitettek magukért Toppmöller tanítványai, és folytatták kitűnő sorozatukat, noha a Lyon tavaly 3-0 arányban megleckézette a Bayern Münchent. A hajrában jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.

Jegyzőkönyvek
Fenerbahce-Barcelona 0-3
Gól:
Kluivert (25.), Andersson (28.), Saviola (66.)

Lyon-Leverkusen 0-1
Gól:
Kirsten (75.)

G-csoport: Beckham gólja három pontot ért

A Deportivo tavaly a legjobb nyolc közé jutott a BL-sorozatban, ezúttal pedig még ennél is nagyobb terveket szövögetnek a kék-fehérek. A kezdet azonban ezúttal is nehéznek bizonyult, hiszen hiába vezettek az első félidőben, két kisebb rövidzárlat után csak az egyenlítésre futotta erejükből.

A görögök igazolták, hogy ebben a sorozatban is vétek lesz őket lebecsülni, mert ilyesfajta meglepetésekre bármikor képesek.

A Manchester miután elszenvedte első vereségét a Premier Ligában, nyilvánvalóan a javítás szándékával lépett pályára. Mindez viszont nem ment könnyen, hiszen az utolsó percig érintetlenek voltak a hálók. Ekkor viszont jött az oly sokszor megcsodált David Beckham, és gondoskodott arról, hogy ne érje újabb csúfság a vörösöket.

Jegyzőkönyvek
La Coruna-Olympiakosz 2-2
Gól:
Fran(22.), Valerón (92) illetve Giannakopulosz (80.), Oforiquaye (83.)

Manchester-Lille 1-0
Gól:
Beckham (90.)

H-csoport: Gólképtelen volt a címvédő

A Bajnokok Ligája címvédő Bayern München eddig a bajnokságban nem villogott, legutóbbis nyögvenyelős - utolsó percben kivívott - győzelmet aratott. A bajorok ezúttal sem hazudtolták meg magukat, nem játszottak jól, és most még szerencséjük sem volt, ugyanis kétszer is csak a kapufa hárított a támadásaik végén. A cseh Sparta rászolgált az egyik pontra.

A csoport másik mérkőzésén hiába vezetett már 2-0-ra is a holland Feyenoord a moszkvai Szpartak ellen a végső győzelmet nem sikerült megszerezni, mert előbb a brazil Robson, majd Beszcsatnih talált a hálóba. Könnyen adták el nehezen megszerzett előnyüket a vendégek.

Jegyzőkönyvek
Bayern München-Sparta Praha 0-0

Szpartak Moszkva-Feyenoord 2-2
Gól:
Robson (62.), Besztcsasznih (69.) illetve Bosvelt (12.), Tomasson (59.)