Benedek
-5 °C
5 °C

Tököli három góljával nyert a Dunaferr

2001.09.23. 16:19
Bajnoki mérkőzésen a Dunaferr labdarúgó-csapata hazai pályán 4-1-re verte a Zalaegerszeget. Az újvárosiak győzelmében oroszlánrészt vállalt Tököli Attila, aki háromszor talált be az utóbbi időben gyengélkedő ZTE kapujába. A piros-fehérek negyedik találatát Bagoly szerezte fejesből, míg a ZTE részéről Waltner volt eredményes.
A házigazda Dunaferr elszánt hangulatban készülődött a ZTE elleni mérkőzésre. Egervári Sándor tanítványai mindenképpen meg akarták mutatni, hogy az utóbbi idők gyengélkedései, és magát a vállalatot ért támadások ellenére is képesek még jó teljesítménnyel előrukkolni. A szakvezető változatott a kezdőcsapaton is: újra az egyesülethez visszatért Rabóczki Balázsnak szavazott bizalmat a kapuban Petry Zsolt helyett.

Az első játékrészben az első igazi helyzetre majd' huszonöt percet kellett várni, igaz ekkor egymás után két gólt is rúghatott volna a hazai csapat. Előbb Tököli Attila kapott jó labdát a kaputól húsz méterre, betört a tizenhatoson belülre, lerázta a rátámadó Teleket, de tizenkét méterről csúnyán fölé bombázott. Egy perc múlva Sowunmi húzott el szélen, jól vette észre a teljesen üresen álló Tökölit, de passzát az utolsó pillanatban szögletre mentette Telek.

A 32. percben viszont a zalaegerszegiek szerezhették volna meg a vezetést. Kenesei végzett el szabadrúgást középről, a kaputól húsz méterre. A zalai csatár remekül csavarta el a labdát a sorfal felett, amely a vetődő Rabóczki mellett a felső lécen csattant. A 41. percben a kihagyott lehetőségek után már gólnak tapsolhatott a hazai publikum. Tököli egy átadást vett át a tizenhatos vonalánál, lefordult az őt fogó Telekről, majd ballal, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

Egy perc múlva eldőlhetett volna mérkőzés. Mészáros futott el a jobb oldalon, a középen teljesen egyedül álló Sowunmihoz passzolt, aki tíz méterről gyatrán mellé lőtt.

A második félidőben felpörgette a játékot a ZTE, melynek gyorsan meg is lett az eredménye. Az 52. percben Szamosi hozta fel a labdát a Dunaferr térfelének közepén, majd a meginduló Egressyt hozta játékba. A szélső az alapvonalról középre adott, és a jól érkező Waltner három méterről a kapuba továbbított (1-1).

Egy percig örülhettek mindössze a vendégek, mivel a Dunaferr a következő akcióból ismét előnyhöz jutott. Rósa a tizenegyes pont magasságából lőtt középre egy szabadrúgást, amelyet Bagoly messze a védők fölé emelkedve fejelt a jobb alsó sarokba (2-1).

Az utolsó félórában igazi Tököli-parádénak tapsolhattak a Dunaferr hívek. A válogatottban is bemutatkozott csatár az 59. percben jól lépett ki a védők közül, de tizenkét méteres, lapos lövését Turi lábbal hárította. Tíz perccel később már pontosabban célzott a támadó. Rabóczki tértölelő kirúgását Sowunmi csúsztatta meg, Tököli kapura húzott, kicselezte Turit, majd a kapuba helyezett (3-1).

A 79. percben pedig már harmadik gólját lőtte a rendkívül agilisan játszó csatár. Mészáros átadásával az alapvonalig futott, és a kaputól egy méterre, teljesen kiszorított szögből az ügyetlenkedő Turi felett a kapuba emelt (4-1). Óriási potyagól volt!

A hazaiak győzelmükkel felzárkóztak a középmezőnyhöz, míg a sorozatban negyedik vereségét elszenvedő Zalaegerszeg jó kezdésének köszönhetően még tartja a lépést a dobogóra pályázókkal. Ugyanakkor, ha nem áll be gyökeres fordulat Bozsik Péter csapatának játékában, akkor alighanem le kell mondaniuk érem-reményeikről.

Jegyzőkönyv

Dunaferr-Zalaegerszeg 4-1 (1-0)
Dunaújváros, 1500 néző, V: Hajdó
Dunaferr: Rabóczki - Mészáros, Salamon, Bagoly, Kiss Gy. - Zováth, Ja:kl, Lengyel (Medic, 86.), Rósa - Sowunmi (Kóczián, 81.), Tököli
Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Udvardi, Telek, Szamosi (Urbán, 69.) - Babati (Sabo, 61.), Balog Cs., Molnár B. (Csóka, 78.), Egressy - Waltner, Kenesei
Gólszerzők: Tököli (41., 69., 79.), Bagoly (53.), illetve Waltner (52.)
Sárga lap: Lengyel (32.), illetve Csóka (92.)