Mátyás
-6 °C
1 °C

Gascoigne kijött a kocsmából

2001.09.25. 12:32
Paul Gascoigne, akit a kilencvenes évek legjobb - és egyben legvitatottabb - angol labdarúgójaként tartanak számon, komoly problémával küzdött az elmúlt hónapokban. Miután sérülése miatt sokáig nem léphetett pályára, az alkoholban keresett megoldást. Most, egy elvonókúra után ismét a pályán kíván bizonyítani.
Paul Gascoigne az angol labdarúgás egyik legvitatottabb figurája. A pályán mindent megcsinál a labdával. Labda nélkül azonban jó párszor elveszíti a fejét, amit nem csekély számú kiállítása is jelez. Most újra a figyelem középpontjába került, ám ismét nem a játéktudásával.

Paul Gascoigne
Az Obser-vation című lapnak ugyanis beismerte, hogy nem rég jött ki egy, az Egyesült Államokban található alkohol elvonó központból. Erre azok után kerített sort, miután már nem talált más kiutat alkoholizmusából.

A még mindig csak 34 éves klasszis - aki egyebek mellett 57 alkalommal szerepelt az angol nemzeti tizenegyben - nyáron sorozatos sérülések miatt nem tudott jelenlegi klubjával, az Evertonnal készülni, és többször is az alkoholban talált megoldást.

"Az Egyesült Államokban, Tucsonban voltam elvonón - nyilatkozta Gascoigne. - Június negyedike óta egy korty le nem csúszott le a torkomon. Úgy gondoltam jobb, ha mindezt elmondom, hiszen évek óta küzdök e káros szenvedélyem ellen."

Elmondása szerint amikor kisebb sérülés kínozta, otthon egyszerűen nem tudott mit kezdeni magával, ezért gyakran nyúlt a pohárhoz. Ha nem játszhatott, akkor szombaton elkezdte az ivást, vasárnap folytatta, s még hétfőn sem állt le.

"Végül az Everton trénere, Walter Smith vett rá arra, hogy menjek el Tucsonba, mert ez így nem mehet tovább. Elsősorban neki tartozom hálával és köszönettel. Valójában még mindig nem tudom, hogy miként voltam képes elhagyni a szeszt. Úgy érzem, most már a pályán kell bizonyítanom, hogy újra a régi vagyok." - mondta Gascoigne.