György
14 °C
24 °C

Élre ugrott a veretlen Inter

2001.09.30. 19:05
A tavalyi bajnokság első két helyezettje már szombaton összecsapott egymással az olasz bajnokság ötödik fordulójában. Az eddig mindössze egyszer győztes Roma idegenben verte a még veretlen Juventust, ezzel a Zebráknak át kellett adniuk vezető helyüket a szerencsés találattal diadalmaskodó Internek. Meglepetésre az újonc Chievo továbbra is jól tartja magát, győzelmével a második helyre lépett előre. A Milan Perugiában veszített, a nagy formában lévő Baggionak köszönhetően mentett pontot a Brescia.
Nem úgy indult a szezon a bajnok Romának, ahogyan eltervezték. Az első három fordulóban mindössze két pontot szereztek, és a Bajnokok Ligájában sem tündököltek, ám úgy tűnik: ez a hét volt a vízválasztó és kilábalhatnak a válságból. A BL-ben nagy küzdelemben verték 2-1-re a Lokomotív Moszkvát, míg a Fiorentina múlt vasárnapi "bedarálása" után a Juventust - Torinóban - fektették két vállra.

A csapat egyre inkább kezdi megtalálni az elveszített fonalat, és elsősorban mindez annak köszönhető, hogy az argentin Batistuta sem bizonytalankodik annyit a kapu előtt, mint az utóbbi fordulókban. Most az ő góljával tett előnyre szert a fővárosi alakulat, és a hajrában a kitámadó Juventus újabb gólt kapott, így nemcsak a meccset, hanem első helyét is elveszítette.

Az Inter ugyanis egy hihetetlenül szerencsés találkozón 1-0-ra verte hazai pályán a Bolognát. Georgatosz szabadrúgása megpattant egy bekken, így mattolta Pagliucát, és ezek után hiába támadta végig a második félidőt a vendégcsapat, az Inter megőrizte csekély előnyét. Hector Cuper valamire újra nagyon ráérzett, hiszen megérdemelt az első helyezés. (Már csak a kék-feketék veretlenek) A csapatnak most az utóbbi esztendőkkel szemben van arculata, és igen komolyan kell vele számolni a bajnoki címért folyó harcban.

Hogy teljes legyen az Inter-szurkolók öröme, arról a Perugia gondoskodott, mivel a "kis csapat" meglepte a Milant. Kaladze révén ugyan még egyenlítettek a vörös-feketék, de Vryzasz megpecsételte a sorsukat. Bármily furcsán hangzik, korántsem szabad lebecsülni a veronaiakat sem. Ezúttal is nyert mindkét társulat. A Chievo Udinében - ezzel egyébként a második -, míg a Verona otthonában, a Lecce ellen.

A Brescia Baggionak köszönhetően mentett pontot a vendég Atalanta ellen, a Piacenza végig uralta a meccset a Torinóval szemben, és egyre inkább kezd belelendülni a két remek firenzei csatár, Gomes és Chiesa is. 3-1-re verték a góljaikkal a sereghajtó Veneziát.

Olasz Bajnokság, 5.forduló
Juventus-Roma 0-2
Internazionale-Bologna 1-0
Perugia-Milan 3-1
Udinese-Chievo 1-2
Verona-Lecce 2-1
Brescia-Atalanta 3-3
Fiorentina-Venezia 3-1
Piacenza-Torino 3-1

Az élmezőny:
1. Inter 13 pont
2. Chievo 12
3. Juventus 10
4. Bologna 9