Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Rivaldo újra elégedetlenkedik Barcelonában

2001.10.01. 21:00
A brazil aranylabdás Rivaldo néhány hete térdsérülést szenvedett, a bajnokikat és a Bajnokok Ligája találkozókat is kihagyta a felépülése miatt. A klub vezetői egyetértettek azzal, hogy Brazíliában gyógykezeljék a csatárt, ám a hétvégén váratlanul hazarendelték, mégsem játszott. Rivaldo pedig szóvá tette a felesleges utaztatását, és éles kritikával illette edzőjét.
Rivaldo "lőtte be" tavaly a Bajnokok Ligájába a Barcelonát, miután az utolsó bajnoki meccsen az ő góljával értek el a valencia ellen 3-3-as döntetlen, ez pedig egyúttal azt jelentette: a Barcelona indulhat harcba azért, hogy tagja legyen az európai harminckettes elitnek.

Rivaldo: az én érdekeimet senki sem veszi figyelembe

A szezon elején viszont megsérült. A Barcelona elöljárói úgy vélték, hogy hazájában pihenhet, és regenerálódhat. El is töltött pár hetet Brazíliában, mígnem a hétvégi, Real Sociedad elleni - egyébként 2-0-ra megnyert - bajnokira hazarendelték. Rivaldo eleget is tett a parancsnak, játékára viszont nem került sor. A futballista így hétfőn újra útra kelt, hiszen szombaton Chile ellen a brazilok vb-selejtezőt játszanak.

"Teljesen fölöslegesen kell négy nap alatt kétszer átrepülnöm a fél világot - dühöngött Rivaldo." - méltatlankodott. - "Ha az edző tudta, hogy úgysem játszom a Real Sociedad ellen - folytatta -, akkor miért nem maradhattam Brazíliában. Nagyon csalódott vagyok, úgy látszik az én érdekeimet senki sem veszi figyelembe. Azt kívánom, hogy akik ezt ellenem elkövették, tegyék meg ugyanezt az utat oda-vissza és utána néhány nap pihenővel próbáljanak meg 90 percig futballozni."

A Real ellen a vb-selejtezőbeli kötelességei miatt nem lép pályára

Ugyanakkor azt is hozzátette: november negyedikén nem fog pályára lépni a Real Madrid elleni rangadón. November hatodikán ugyanis La Pazban játszanak vb-selejtezőt Bolíviával, és a válogatott vezetői természetesen azt szeretnék, ha a meccs előtt mindenki időben megérkezne az edzőtáborba és számomra a hazám mindennél fontosabb.

És persze a jövő évi világbajnoki részvétel is, hiszen a brazilok eddig egyetlen vb-től sem maradtak távol, ám a mostani rossz szereplésüknek köszönhetően csupán negyedikek selejtezőcsoportjukban. Ha még egy helyet visszaesnek, akkor azt jelenti, hogy "szégyenszemre" pótselejtezőre kényszerülnek.

Két éve Louis van Gallal hevesebb összetűzése volt

Mindazonáltal ez a vita pillanatnyilag korántsem annyira heves, mint a két évvel ezelőtti, amikor a holland edzővel, Louis van Gallal került - posztja miatt - nézeteltérésbe a támadó.