Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Tündököl a Deportivo, szenved a Real Madrid

2001.10.22. 14:18
A spanyol bajnokság kilencedik fordulója után megerősítette vezető helyét a Deportivo La Coruna, miután a hétközi Manchester elleni győzelem után a Sevillát verték. A Vigo döntetlent játszott a Real otthonában, de ettől függetlenül a második. A Valencia győzelmével csatlakozott az élbolyhoz, de a dobogóra továbbra is az újonc Betis fért fel. A Barcelona nem villogott Malagában, ám Rivaldo remek góljával pontot szerzett.
A jelzők lassacskán elkopnak a La Coruna e havi teljesítményére. A szezont ugyanis nem kezdték túlságosan jól Irureta mester tanítványai, de a hétközi Manchester-diadal után, egy szenvedős meccsen ismét nyertek. Pedig a Sevilla mindent megpróbált ellenük, ám Diego Tristan most is igazolta, hogy válogatott formába lendült, és ő lőtte a győztes találatot.

Az élcsoport
1. Deportivo La Coruna 20 pont
2. Celta Vigo 18
3. Real Betis 17
4. Valencia 17
5. FC Barcelona 16
6. Alavés 15
A Celta Vigo Madridban vendégeskedett, és győznie kellett volna ahhoz, hogy "tapadjon" a kékekre. A Real játékosai azonban nagyon fogadkoztak, hogy most végre a bajnokságban is jól futballoznak és megtörik a rossz sorozat, hiszen eddig mindössze egyszer nyertek. Nos, győzniük ezúttal sem sikerült a Zidane-t és Figót a soraiban tudó hazaiaknak. Igaz, ezúttal a szerencse is elpártolt mellőlük, hiszen Figo kapufájánál verve voltak a vendégek. 1-1 lett a vége.

A Barcelona is csak egy pontra volt képes a Malaga otthonában, és a katalánok ezért sokkal jobban megszenvedtek, mint a királyi gárda. Dario Silva ugyanis a Malagát juttatta előnyhöz, de Rivaldo egy perc múltán egyenlített. A Valencia és a Betis nem akar leszakadni az élmezőnytől, jóllehet utóbbi társulat igencsak megküzdött a döntetlenért a Villarreal ellenében, Palermo révén ugyanis a nagy terveket szövögető vendégeknél volt az előny. A Valencia pedig áldhatja, hogy Kily Gonzálezt még mindig a soraiban tudhatja, az ő duplája segítette a pontokhoz a tavalyi BL-döntőst.

Eredmények
Real Madrid - Celta Vigo 1-1
Espanyol - Tenerife 2-0
Real Sociedad - Osasuna 2-1
Deportivo La Coruna - Sevilla 1-0
Real Betis - Villarreal 1-1
Las Palmas - Athletic Bilbao 1-1
Real Mallorca - Rayo Vallecano 3-0
Valladolid - Deportivo Alavés 1-3
Malaga - Barcelona 1-1
Az Alavés a Valladolid otthonából is elhozta a három pontot, a hét közben edzőt váltó Mallorca - Kresziccsel - leiskolázta a Rayo Vallecanót, az Espanyol is magabiztos volt, a Real Sociedad kiizzadta a győzelmet az Osasuna ellen. A Las Palmas erejéből az emberhátrányban lévő Bilbao ellen egy döntetlenre futotta.