Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

A Chievo már négy ponttal vezeti az olasz bajnokságot

2001.10.28. 18:46
Az olasz labdarúgó bajnokság szombati rangadóin a Roma két góllal verte a városi rivális Laziot, míg a Juve és az Inter nem bírt egymással. Vasárnap a Milan ikszelt a Bolognával, így a Torino felett aratott győzelmének köszönhetően továbbra is a Chievo áll a táblázat élén.
Az olasz labdarúgó bajnokság 8. fordulójában a címvédő AS Roma egy félidőn át szinte a kapujához szögezték a Laziót, gólt mégis csak a második negyvenöt perc elején tudott szerezni. A szünetben csereként beálló Delvecchio és Nesta futottak versenyt, ám a válogatott hátvéd a döntő pillanatban elcsúszott. Így a támadónak nem volt nehéz Peruzzi hasa alatt a hálóba helyeznie.

Pár perc elteltével Crespo és Claudio Lopez is egyenlíthetett volna, ám Antonioli, mindkétszer védeni tudott. Nagy iram, és látványos összecsapások tarkították a találkozót és amikor már mindenki elkönyvelte az egygólos Roma győzelmet, a 90. percben Lima beadását Totti fejelte a kapuba, bebiztosítva a bajnok győzelmét.

Botrány a meccs után
A találkozó után kisebb rendbontásokra is sor került a római éjszakában. A Lazio szurkolók egyes csoportjai - akik egyébként is rasszizmusukról híresek - már a találkozó folyamán szidták, gúnyolták Limát és Zebinát a Roma színes bőrű játékosait, a meccs után pedig kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendfenntartókat, akik közül négyen is megsérültek. A rendőrök könnygázzal és gumibottal tettek "rendet" és öt szurkolót letartóztattak.

A nap másik rangadóján a Juventus fogadta az Internazionalét, és a két sztárgárda nem tudott a másik kapujába találni, így megosztozkodtak a pontokon. Ennek legjobban a Chievo örül, amely viszonylag könnyedén verte három góllal a Torino együttesét, így már négy ponttal vezeti a bajnoki tabellát.

A forduló meglepetése, hogy a hetek óta szenvedő Fiorentina 2-1-re nyert Udinében, az Udinese vendégeként. Ugyanakkor az nem számít meglepetésnek, hogy a Bresciában Roby Baggio ismét gólt szerzett, és a csapata is nyert.

Az Atalanta Leccéből hozta el a három pontot, míg a Milan nem bírt hazai pályán a Bolognával,ám ennél is jobban fáj a milánói szurkolóknak, hogy két légiós is megsérült a bajnokin . Sevcsenko az 53. percben ütközött Alessandro Gamberinivel, és orrcsonttörést szenvedett. A portugál Manuel Rui Costának pedig a bokája fordult ki, emiatt a szünetben le kellett cserélni. A Parma az utolsó percekben mentett pontot a Veronával szemben, szintén hazai környezetben.

Serie A, 8. forduló:
Szombati találkozók:

AS Roma-Lazio 2-0 (0-0)
gólszerzők: Delvecchio (49.), Totti (90.)
Juventus-Internazionale 0-0

Vasárnapi találkozók:

Chievo-Torino 3-0 (1-0)
gólszerzők: Mazzarina (31.), Manfredini (51.), Eriberto (81.)
Udinese-Fiorentina 1-2 (1-0)
gólszerzők: Muzzi (31., 11-esből), illetve Amoroso (74.), Baronio (84.)
Brescia-Venezia 3-2 (0-0)
gólszerzők: R. Baggio (50., 11-esből), Toni (63., 80.), illetve Magallanes (56.), Maniero (84., 11-esből)
Lecce-Atalanta 0-2 (0-1)
gólszerzők: Rossini (3.), Doni (81.)
AC Milan-Bologna 0-0
Parma-Verona 2-2 (0-2)
gólszerzők: Di Vaio (57.), Bonazzoli (89.), illetve Frick (20.), Mutu (44.)
Perugia-Piacenza 1-0 (0-0)
gólszerző: Tedesco (71.)

Az élcsoport:
1. Chievo 19 pont,
2. AS Roma 15 (13-6),
3. AC Milan 15 (17-11),
4. Internazionale 15 (13-9),
5. Bologna 14,
6. Juventus 13