Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Verebes: Harag nélkül távozom Pápáról

2001.10.30. 13:01
Közös megegyezéssel felbontotta szerződését Verebes József a Pápai ELC NB I/B-s labdarúgó-csapatával. A vezetőedző ezúttal teljes barátságban vált el a vezetőségtől: búcsúját azzal magyarázta, hogy az idény elején nem sikerült egy ütőképes, feljutásra is esélyes gárdát kialakítani, és őt egy középszerű másodosztályú csapat vezetése már nem motiválja.
Folytatódott az edzőkeringő a labdarúgó bajnokságban. Ezútal a másodosztályban vált meg két egyesület edzőjétől. A tatabányai Lombard vezetői Ebedli Ferenctől (helyére Kovács László került), míg a Pápán Verebes Józseftől váltak meg. Mind a két esetben a fő indok a csapat nem megfelelő bajnoki szereplése volt.

Verebes József érdeklődésünkre elmondta, hogy közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, a válást ő kezdeményezte, tehát szó sem volt a menesztéséről. A tréner szerint a csapat gyenge bajnoki szereplésének oka elsősorban az volt, hogy a szezon elején a tervezett öt igazolást nem tudták megvalósítani. Ennek objektív okai voltak, mivel a kiszemelt játékosoknak sikerült megegyezniük eredeti csapatukkal, így nem jöttek el Pápára.

"Nincs bennem harag a vezetőkkel szemben, hiszen ők sem tehetnek a kialakult helyzetről. Teljes barátságban váltunk el, valóban öröm volt itt dolgozni. A csapat ugyan biztosította stabil másodosztályú tagságát, de előrébb már aligha léphet. Engem pedig a másodosztály állóvize már nem motivál. Távozásom egyébként másfél hónapja érlelődött bennem, amikor már láttam, hogy ez a gárda nem tud nagyobb feladatokat megoldani"- mondta Verebes.

A fénykorában szövetség kapitányként is dolgozó "Mágus", pályafutása során bajnoki címre vezényelte a győri Rába ETO-t, majd az MTK csapatát is. Az utóbbi időben azonban már kevésbé volt sikeres, Pápára azonban már úgy érkezett, hogy ismét egy jelentős csapatot próbál összehozni. Tavasszal remekelt is csapat, de jelenleg 14 forduló után 14 ponttal csak a 9. helyen állnak, és 10 pont a hátrányuk a 6. Pécsi MFC-vel szemben.