Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Vacsora közben szerződtette a Milan Ancelottit

2001.11.06. 18:35
Fény derült az AC Milan csapatában viharos gyorsasággal lejátszódott edzőváltozás okára. Adriano Galliani, az olasz labdarúgócsapat alelnöke szerint azért volt szükség a hirtelen szerződésbontásra illetve kötésre, mert tudomásukra jutott, hogy kiszemeltjüket, Carlo Ancelottit a Parma is megkereste. A szerződést még hétfő este írták alá Ancelotti lakásán, aki éppen vacsorázott, amikor megérkezett ajánlatával Galliani.
Adriano Galliani, az AC Milan labdarúgócsapatának alelnöke kedden kijelentette: azért kellett hétfőn meneszteni Fatih Terimet és helyére kinevezni Carlo Ancelottit, mert az AC Parma is közel állt az ő kiszemeltjük szerződtetéséhez. Az alelnök szerint hétfő este a lakásán kereste fel a trénert, aki éppen vacsorázott, és mielőtt a parmaiak megelőzhették volna, aláírták a 2004. június 30-ig érvényes szerződését.

Galliani az új szerződés megkötése előtt a menesztett edzőt, Terimet telefonon hívta fel, hogy közölje vele: a milánói klub nem tart igényt a munkájára. A török szakember éppen Isztambulban tartott előadást a vezetői képességekről. Pályafutása során most menesztették először.

Törökországban óriási felháborodás kísérte a nemzeti hősként számon tartott Terim eltávolítását. Senol Gunes, a török válogatott szövetségi kapitánya szerint "Fatih nem bukott meg, összeesküvés áldozata lett. Megalázták, így senkivel sem lehet bánni. Azt hiszem Törökországban jelenleg az AC Milan a világ legnépszerűtlenebb klubja".

Nem kevésbé indulatosan reagáltak a történtek ilyetén alakulására a másik érintett klubban, AC Parmaban. Calisto Tanzi klubelnök értetlenül áll az eset előtt: "A milánóiak nagyon sportszerűtlenül jártak el, helyettük is szégyellem magam. Ancelottiban is nagyot csalódtunk, szóban már mindenben megegyeztünk vele. Ilyet még nem is láttam!"

A parmaiak végül Daniel Passarellával, az 1978-ban világbajnoki címet szerzett argentin válogatott egykori csapatkapitányéval, kezdték meg a tárgyalásokat, aki később hazája nemzeti tizenegyének szövetségi kapitány posztját is betöltötte. A sárga-kékek korábbi szakvezetője, Renzo Ulivieri a múlt szerdán mondott le.

Ancelotti a bírálatok kereszttüzében elismerte, nem volt sportszerű megszegni a parmaiaknak tett ígéretét. "Szeretnék elnézést kérni az AC Parma vezetőitől és a szurkolóktól is. Régóta vágytam már az AC Milan kispadjára, döntésemnél az eszemmel szemben a szívemre hallgattam"- restelkedett a tréner.