Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Argentína Brazília előtt a világranglistán

2001.11.21. 16:10
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáját továbbra is a világ- és Európa-bajnok Franciaország vezeti, a második helyre azonban Argentína lépett előre, így Brazília már csak a harmadik. A vb-ről hiányzó Kolumbia az ötödik, a hollandok a nyolcadikok. Magyarország Macedónia ellen aratott fölényes győzelmének köszönhetően három helyet előrelépve a 64.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legújabb világranglistáján továbbra is a világ- és Európa-bajnok Franciaország áll az élen. Érdekesség, hogy pontszámbeli előnyét növelte a második helyzettel szemben, amelyik immár nem a négyszeres világbajnok Brazília, hanem Argentína, igaz csupán egy ponttal előzték meg az örök riválist.

A vb-ről lemaradó Kolumbia az ötödik

Mindebben nyilvánvalóan közrejátszik, hogy az argentinok elsőként jutottak tovább csoportjukból, míg a brazilok csupán az utolsó meccsen biztosították részvételüket a Japánban és Dél-Koreában rendezendő vb-n, és idén már nyolcszor kikaptak.

A negyedik helyen stabilan a portugálok állnak, az ötödik helyre araszolt a vb-ről lemaradó Kolumbia, amelyik az elmúlt három eseményen ott volt, most viszont kénytelen távolmaradni.

A németek is kiszorultak az első tízből

Őket az olaszok követik, Mexikó átlépte a bűvös tízes határt, egyértelműen annak köszönhetően, hogy remek hajrával kijutottak a vb-re. A németek szívósan kapaszkodnak az élmezőny után, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy az első tízbe bekerüljenek. Az első tízben helyet foglaló hollandok sem lehetnek ott Ázsiában.

A mieink pillanatnyilag messze vannak még az ötvenes lélektani határtól is, a Macedónia elleni 5-0-s sikernek köszönhetően három helyet előrelépve a 64. helyen állnak.

A FIFA világranglistája:
1. (1.) Franciaország
2. (3.) Argentína
3. (2.) Brazília
4. (4.) Portugália
5. (8.) Kolumbia
6. (4.) Olaszország
7. (6.) Spanyolország
8. (7.) Hollandia
9. (11.) Mexikó
10. (9.) Anglia
11. (14.) Németország
12. (11.) Jugoszlávia
...64. (67.) Magyarország
Zárójelben az előző helyezés