Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Bukrán Salzburgba igazolt

2001.11.22. 10:08
Az egyszeres válogatott labdarúgó, Bukrán Gábor nyáron megvált klubjától, az angol másodosztályú Walsalltól. A héten megállapodott az osztrák Salzburg - Korsós és Sáfár csapata - vezetőivel: két és fél éves szerződést írt alá.
Bukrán Gábor már tizenhat évesen - ifiválogatottként - elhagyta Magyarországot, a belga Charleroi csapatába került, ahol Garaba Imre mellett játszhatott. Pályája folyamatosan ívelt felfelé, ám ezek után megtorpant, három éve Spanyolországba került alacsonyabb osztályú csapatokba, majd onnan Angliába, a másodosztályú Walsallba vezetett az útja.

Cosenzában hiba töltött el tíz napot

A szigetországban jó teljesítményt nyújtott, Bicskei Bertalan szövetségi kapitány is meghívta a válogatott keretbe, és az ausztrálok elleni fájó, 3-0-s vereség során be is mutatkozott. A sajtó egyértelműen az ő játékát értékelte a legjobbnak. Mindez nem számított, a válogatott környékéről "száműzték". Idén nyáron lejárt a szerződése angol csapatánál, és ugyan tíz napot töltött az olasz második vonalbeli Cosenzában, nem kapott szerződést. Így jobb híján önszorgalomból edzett, egy megyei csapatnál.

A hét elején azonban véget értek hányattatásai. Az osztrák első ligában pillanatnyilag ötödik helyen álló Casino Salzburg szerződtette - január elsejétől két és fél éven keresztül a csapat tagja lehet.

A német másodosztályból is keresték

"Elmondhatatlan, mennyire örülök. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen kínosan hosszú hónapokat kell magányosan eltöltenem. Namurben, ahol lakom a feleségemmel és a kisfiammal, ugyan jártam edzeni, de hát ott a pálya körülbelül egy krumpliföldhöz hasonlít. A lehető legjobbkor jött a Salzburg ajánlata, hiszen pár nappal ezelőtt múltam el 26 éves - összegzett az Index érdeklődésére.

Bukrán kettős állampolgár, így ő nem emeli az idegenlégiósok számát. A Salzburgban szerepel Sáfár Szabolcs és Korsós Attila, ám pillanatnyilag mindketten sérültek. Bukrán legkorábban jövőre mutatkozhat be új csapatában, mert a hátralévő három őszi bajnokin - közös megegyezés alapján - nem veszik számításba.

Gellei örül a hírnek

Gellei Imre szövetségi kapitány először az Indextől hallotta Bukrán szerződésének hírét, és mint mondta: nagyon örül annak, hogy végre csapatot talált a tehetséges középpályás. "Ha állandó lehetőséget kap a Salzburgnál, akkor a válogatottnál is újra szóba jöhet a neve" - értékelt a kapitány.