Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Rendőrök fékezték meg a világbajnokot

2001.12.19. 16:03
Az angol bajnokság keddi mérkőzésén a Bajnokok Ligájában érdekelt Arsenal a Newcastle-t fogadta. Nagy volt a mérkőzés tétje, hiszen amelyik csapat nyer, az átveszi a vezetést a tabellán. Végül az Ágyúsok maradtak alul, ám a francia világbajnok csatár, Henry kis híján felöklelte a bírót.
Mivel a Liverpool egy meccsel kevesebbet játszott az Arsenal illetve a Newcastle-nál, a két csapatnak alkalma nyílt arra, hogy átvegye a vezetést a bajnoki tabellán. Nagy volt a meccs tétje, hiszen bármelyik együttes nyer, az lesz az első.

Több rúgott góllal vezet a Newcastle

A bajnokság állása
1. Newcastle 33 pont/17 mérkőzés
2. Liverpool 33/16
3. Arsenal 30/17
4. Leeds 29/16
5. Chelsea 27/17
6. Manchester United 27/17
Az első félidőben a házigazda Arsenal szerzett vezetést, a pihenőre is így tértek, de a második játékrész elején kiegyenlített, majd a hajrában Shearer és Robert góljaival - előbbi büntetőt értékesített - fordított a vendégcsapat. (A Newcastle ennek köszönhetően több rúgott góljával átvette a vezetést a bajnokságban.)

Thierry Henry
A meccs viszont ennyivel még nem ért véget, hiszen a londoniak francia csatára, a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry elveszítette a fejét, és nemcsak ócsárolta a játékvezető teljesítményét - két játékost is kiállított -, de feléje is rohant, ha nem rendőri kísérettel vonul le Poll játékvezető, még az sem kizárt, hogy tettlegességre kerül sor. Henryt a rendőrök bírták jobb belátásra.

Betörés után - botrány

A bíró jelezte is, hogy nem hagyja ennyiben a dolgot, jelenteni fogja a történteket a szövetségnek, és előfordulhat, hogy a francia ász hosszabb pihenőt lesz kénytelen tenni. Henryra amúgy rájár a rúd, a hétfőn ugyanis kirabolták a lakását.