Ágnes
-1 °C
2 °C

Elszórakozta első helyét a Real Madrid

2001.12.23. 19:43
A gyengén rajtoló Real Madrid már az élről várta a bajnokság tizennyolcadik fordulóját, azzal nem titkolt szándékkal, hogy onnan is szeretne pihenőre térni. A terv azonban nem sikerült, hiszen nem tudott nyerni Mallorcán. A Deportivo kihasználta ezt a kisebb botlást, és a negyedik helyről az élre ugrott, miután a második Betis ellen 2-0-ra nyert. A Barcelona ismét kikapott, ezúttal a házirangadón maradt alul az Espanyollal szemben.
A szokásoktól eltérően a Karácsony közelsége miatt szombaton több meccset lejátszottak a spanyol bajnokságban. A Deportivo la Coruna a Betis ellen mérkőzött, és igen nagy volt a tét, hiszen a győztesnek jó esélye volt arra - amennyiben nem nyer a Real Madrid -, hogy átvegye a vezetést. A Deportivo mindvégig fölényben játszott, ellenfele nem találta a ritmust, a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázták és megérdemelten nyertek a Bajnokok Ligájában még érdekelt óceánpartiak.

Az egyik pontnak is örülhetett a Madrid

Ezzel a győzelemmel a negyedik helyről az élre is ugrottak - a Betis a negyedikre esett vissza -, de akkor még nem tudták, hogy a Karácsonyt is ott tölthetik-e, hiszen a Real Madrid győzelme esetén mindenképpen visszaszerzi az elsőséget. A Madrid azonban nem érdemelt győzelmet Mallorcán, mégha Raúl góljával a királyi jutott is előnyhöz. Ezek után viszont visszavettek a tempóból, a Mallorca feljött, és a Madrid még az egyik pontnak is örülhetett.

Hogy Figóék - őt egyébként lecserélték - ne eshessenek még nagyobbat a tabellán, arról az időjárás gondoskodott, hiszen a Rayo Vallecano-Alaves összecsapás a zord hóesés miatt elmaradt. A Realnál ettől függetlenül megnyugodtak a kedélyek, és végső soron nem zárt rossz évet az alakulat.

Az állás
1. Deportivo La Coruna 33 pont
2. Real Madrid 32
3. Celta Vigo 31
4. Real Betis 31
5. Alavés 30
6. Bilbao 28
A Barcelonánál viszont aligha telik nyugalomban az ünnep, hiszen a csapat a múlt heti győzelme ellenére sem került ki a gödörből, erre utal legalábbis az Espanyol elleni vereség. Igaz mindehhez feltétlenül szükségeltetett Bonano kapus szarvashibája, aki egy hazaadást, az őt megtámadó Tamudóba lőtte, a csatárról védhetetlenül vágódott a hálóba a játékszer. A második találatot is az ördöngős csatár érte el. Lapértesülések szerint Rexach edző napjai megvannak számlálva.

Újra dobogón a Vigo

A másik sevillai csapatnak sem sikerült győzelemmel búcsúznia az évtől, otthon kapott ki 1-0-ra a Vigótól, amelyik így már a harmadik. A Valenciának úgy tűnik jót tesz, ha hátrányba kerül, hiszen a múlt héten az Espanyol ellen - akkor 0-2-ről -, most pedig a Malaga ellen fordítottak, és megkezdték a felzárkózást az élbolyhoz.

A Real Socieadad kiütötte a Valladolidot, egy másik házirangadón a Tenerife alulmaradt a Las Palmas-szal szemben. A Zaragoza gólgazdag meccsen verte a Villarealt.

Eredmények
Espanyol-Barcelona 2-0
Mallorca-Real Madrid 1-1
Deportivo La Coruna-Betis 2-0
Sevilla-Celta Vigo 0-1
Tenerife-Las Palmas 1-3
Valencia-Malaga 2-1
Real Sociedad-Valladolid 6-0
Zaragoza-Villareal 3-2