Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Détári a Kispest edzője

2001.12.29. 12:40
Visszatér egykori sikereinek helyszínére Détári Lajos, aki januártól a Kispest-Honvéd vezetőedzői posztját tölti be. A hatvanegyszeres válogatott labdarúgó az Újpestre távozott Glázer Róbert helyét tölti be. Détári jelenleg a Csepel edzője, ám klubja jelezte, hogy hozzájárul távozásához.
Folytatódik a téli edzőkeringő az NB I-ben: az Újpestre távozott Glázer Róber elárvult helyét a kispesti kispadon néhány napon belül Détári Lajos foglalja el. Az egykori Honvéd-játékos jelenleg még a másodosztályú Csepel trénere, de gyakorlatilag már megegyezett a Kispest vezetőivel: januártól ő irányítja a piros-fekete klub edzéseit.

A Csepel elengedi Détárit

Szerződést ugyan még nem írtak alá, erre valószínűleg az újév első napjaiban kerül sor. Détári jelenlegi csapata térítésmenetesen elengedi az élő szerződéssel rendelkező edzőt.

Kevés az edzői tapasztalata

A hatvanegyszeres magyar és ötszörös világválogatott középpályás neve már többször felmerült Kispesten. A játékoskorában a Honvéddal bajnoki és kupagyőzelmek sorát elért játékos 1996. és 1999. között már volt a gárda menedzsere, ám egykori egyesülete kispadjáig még nem jutott el.

Détári kinevezése logikus lépésnek tűnik a kispesti vezetők részéről, bár a volt középpályás edzőkét meglehetősen tapasztalatlannak számít, első osztályú csapatot eddig még nem is irányított. Pályafutása során mindössze két egyesületnél edzősködött: a nagyváradi FC Bihornál 2000-ben alig három hónapig, valamint legutóbb, a már említett Csepelnél töltötte be a vezetőedzői posztot.