A Debrecen a teremtorna első győztese

2002.01.12. 18:17
Nyíregyházán kezdődött el az idei 25 millió forint összdíjazású műfüves teremlabdarúgó torna. Szombaton a házigazdák mindössze egy győzelmet arattak, így a csoport döntőjében a Debrecen és az Újpest csaphatott össze. Végül az immáron Dajka László vezette hajdúságiak diadalmaskodtak, így a februári dunaújvárosi döntőbe jutottak.
Eredmények:
Nyíregyháza-Újpest 1-2
Békéscsaba-Debrecen 1-2
Újpest-Békéscsaba 2-2
Debrecen-Nyíregyháza 3-2
Nyíregyháza-Békéscsaba 3-2
Debrecen-Újpest 2-1
A "keleti blokk" csapatai az Újpesttel kiegészülve parázs mérkőzéseket ígértek a mintegy háromezer főnyi szurkolónak, és arra is számítani lehetett, hogy nem lesz kifejezetten békés délután, hiszen a vendég debreceniek nem örvendenek nagy tetszésnek a Nyírség fővárosában. A két ősi rivális meccsén a korlát beszakadása után eltört egy nő csuklója.

A Debrecen nem bízta a véletlenre a továbbjutást

Ám a futballról is essen néhány szó, hiszen kétségkívül akadtak szép jelenetek is. A Debrecen két egygólos győzelemmel kezdett. Előbb a Békéscsabát múlták felül Tiber találatával 2-1-re, majd a már említett meccsen a Nyírséget. Ez a találkozó 3-2-vel ért véget, Plókai Berecz és Bajzát eredményes volt, a másik oldalon Bardi és Lakatos.

A fináléban azzal az Újpesttel kerültek össze a vasutasok, amelyik Herczeg két góljának köszönhetően kétszer is vezetett a csabaiak ellen, a győzelmet azonban nem sikerült kicsikarniuk, mert Keresztúri szép szabadrúgásgólt ért el a befejezés pár másodperccel.

A gólkirály százezret vihetett haza

A végeredmény
1. Debrecen 9 pont
2. Újpest 4 pont
3. Nyíregyháza 3 pont
4. Békéscsaba 1 pont
A fináléban a Debrecennek az egyik pont is elég lett volna a végső sikerhez, de Dajka László csapata nem bízta a véletlenre a dolgot. Bajzát vezetéshez jutotta a Lokit, az Újpest szenvedett, újabb gólt kapott, és kevéssel a vége előtt Dvéri büntetőjéből szépítettek.
A Debrecen megérdemelten nyert, és jutott tovább a februári, dunaújvárosi nagydöntőbe. A győztes félmillióval lett gazdagabb. A torna gólkirálya a hazai Bardi lett, aki százezret kapott ezért a teljesítményéért.


  • Tippek
  • Csok