Szexpartival készült a bajnokira a Barcelona

2002.01.23. 13:21
A spanyol bajnokság ötödik helyén álló Barcelona az utóbbi időben rendre kellemetlen meglepetésekkel szolgál szurkolóinak, a hétvégén például a sereghajtó Rayo Vallecanóval szemben maradt alul. Egy spanyol tévétársaság tudni véli a kudarc okát: öt játékos szexpartin vett részt.
A Barcelona vezetése már az év végén kilátásba helyezte, hogy megválik Carlos Rexach vezetőedzőtől, a csapat ugyanis távolodott az élmezőnytől. Azóta azonban két győzelmet is begyűjtöttek a katalánok, és a kedélyek némiképp megnyugodtak.

Két holland és a három spanyol volt a renitens?

A biztos kiesőként elkönyvelt Rayo Vallecano elleni 2-1-es vereség azonban újra hatalmas botrányt kavart a nagy multú klubnál. Ezt tetézte az egyik spanyol tévétársaság leleplezése, amely szerint a csapat öt futballistája madridi szexpartin "melegített" a Rayo elleni meccsre.

A csatorna a játékosok neveit nem hozta nyilvánosságra, csupán annyit lehet tudni, hogy három spanyol és két holland futballista mulatott prostituáltakkal. A 4800 eurós - majd' egymillió kétszázezer forintos - számlát az egyik játékos hitelkártyájával egyenlítették ki.

Magándetektív figyeli a klasszisok lépteit?

Az egyesület vezetői szerint a híresztelésnek nincs alapja, Carlos Rexach vezetőedző viszont a vasárnapi, 2-1-re elvesztett találkozó után azt mondta: néhány futballista teljesítményén látszott, hogy a pályán kívül nem folytat profi sportolóhoz méltó életmódot.

A Marca című lap szerdai számában megjelent egy fénykép arról a szállodaszobáról, ahol állítólag az orgia volt, a képaláírás így fogalmazott: "itt melegített a fél barcelonai csapat az utolsó helyezett elleni mérkőzésre". Az AS arról számolt be, hogy a klub magándetektíveket fogadott fel, akiknek a futballisták éjszakai kilengéseiről kell jelenteniük.

A klub helyreigazítást követel

A klub reagálása sem váratott sokat magára az ügyben. Az MTI értesülése szerint az Barcelona vezetői és játékosai határozottan cáfolták a híreket. A szerda délutáni sajtótájékoztatón - amelyen megjelent Anton Parera klubigazgató, Carles Rexach vezetőedző, valamint a csapatkapitány Sergi - a klub irányítói azonnali helyreigazítást követeltek a leleplezését először közreadó Telemadrid tévécsatornától.

- Elképesztő, hogy mire képes néhány szenzációhajhász riporter - mondta Sergi. - Gondoltak arra, hogy mennyire megbántják a szeretteinket?  • Bankszámla