Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A REAC az utolsó teremfoci-továbbjutó

2002.01.27. 16:32
A teremlabdarúgó-bajnokság utolsó napján, Dunaújvárosban a másodosztályú REAC vívta ki a jogot, hogy részt vegyen a torna országos döntőjében. Győzelmükkel teljessé tették a dunaújvárosi finálé mezőnyét: február 2-án az FTC, a Debrecen, a Haladás, a Kaposvár, a Siófok és a REAC mérkőzik meg a bajnoki címért.
Utolsó napjához érkezett a teremlabdarúgó-bajnokság selejtezősorozata. Vasárnap délután Dunaújvárosban a szombati fordulóhoz hasonlóan ismét két NB I-s gárda, a Videoton és a Kispest Honvéd valamint két másodosztályú együttes: a Lombard és a REAC csapott össze.

Jól kezdett a Videoton

Az első körben a két dunántúli csapat összecsapása az első osztályú Videoton sikerét hozta. Pedig igyekezetek a tatabányaiak is, de a fehérváriak befejezéseit nagyobb szerencse övezte. Már félidőben vezettek Tímár találatával, majd a második félidőben- ekkor már játékban is ők voltak a jobbak- újabb két gólt szereztek. Zsivótzky még szépített a hajrában, ám ez a lényegen már nem változtatott: 3-1-re nyert a Videoton.

A másik összecsapáson, a másodosztályú REAC is szemmel láthatóan jobban alkalmazkodott a kispályás feltételekhez, mint elő osztályú riválisa, a Kispest.. A Lombarddal ellentétben azonban ez gólokban is megmutatkozott, és 0-0-s félidő után Máj, Nyerges, Kovacsics találataival 3-1-re nyertek.

A folytatásban az előző párosítás két győztese, a Videoton és a REAC feszült egymásnak. Az NB I /B-s gárda ezúttal is remekelt, és 2-0-s első 12 perc után, a már "megszokott" végeredményt beállítva, 3-1- re verte az esélyesebbnek tartott ellenfelét. A fővárosiak számára sokat, pontosabban a továbbjutást jelentett ez a siker, hiszen a második forduló második összecsapásán a Kispest magabiztosan, 6-4-re felül múlta a Lombardot.

Továbbjutott a REAC

A szabályok szerint ugyanis egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, így az a ritka helyzet fordult elő, hogy a másodosztályú REAC az utolsó forduló eredményétől függetlenül már ekkor megszerezte a részvétel jogát a február 2-i dunaújvárosi nagydöntőben.

Az utolsó forduló már nem hozott nagy izgalmakat. A két első osztályú csapat összecsapásán a Videoton gólzáporos mérkőzésen verte 6-3ra a Kispestet. A már biztos továbbjutó REAC sem erőltette meg magát túlságosan, így fordulhatott elő, hogy a Lombard simán 4-1-re verte őket. Egy érdemleges momentum azért akadt ezen az összecsapáson: a tatabányai Safranek három gólt szerzett, ezzel beérte a góllövő listán a kispesti Faragót.

Eredmények:

Videoton-Lombard 3-1
REAC-Kispest 3-1
Kispest-Lombard 6-4
REAC-Videoton 3-1
Videoton-Kispest 6-3
REAC-Lombard 4-1