Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elfújta a szél a Dunaferr győzelmét

2002.03.23. 18:16
Az immár újfent Dunaújvárosban játszó Dunaferrnek nem sikerült győzelemmel visszatérnie. A Debrecen ugyanis szervezettségének köszönhetően egy pontot elvitt, igaz ebben az erős szélnek is kulcsszerepe volt.
A Debrecen az előző fordulóban figyelemre méltó győzelmet aratott az MTK ellen, ezzel Dajka Lászlóval megszerezte első diadalát a Loki. Nyilvánvalóan a sorozatot folytatni szerette volna a DVSC, de a feladat nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a tavasszal eddig gyengélkedő Dunaferr otthonában korántsem egyszerű a pontszerzés.

Igaz a vendégek dolgát egyértelműen segítette az olykor orkánszerű szél, mert mindez a Dunaferr számos támadását keresztülhúzta. Ettől függetlenül az első félidőben három komoly alkalmuk volt a gólszerzésre, de Tököli valamint Balaskó is hibázott. Előbbi húsz méterről lőtt kapura kevéssel mellé, utóbbi Sowunmi lefejelt labdáját továbbította becsúszva a kapufára.

A második félidőben sem változott a játék képe, az újvárosiak megintcsak nagy helyzetekig jutottak, de Bagoly fejesét a gólvonalról mentették a hazai védők. Egy percre rá - a hatvankilencedikben - azonban Kiss Zoltán került helyzetbe, egyedül vezethette a labdát a Marcaliból igazolt Némethre, de a fiatal hálóőr nagyszerű vetődéssel tisztázott.

A hajrában is a Dunaferr uralta a meccset, de igazán nagy helyzetekig mér nem jutottak el. A Debrecen így teljesítette a várakozásokat, viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy a Dunaferr éremálmai elveszni látszanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?