Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A megütött fotós eddig nem tett feljelentést

2002.08.05. 20:21
Danis Barnát, a Nemzeti Sport fotóriporterét szombat este a Siófok Videoton elleni meccsén az egyik rendező munkavégzés közben bántalmazta. A fotós látlelettel bizonyítja az ütést, a Balaton parti csapat képviselői szerint ugyanakkor az ő magatartása vezetett el a botrányhoz.
A Nemzeti Sport vasárnapi számában különös hangvételű cikk látott napvilágot. hiszen fénykép helyett egy figyelemfelkeltő írást közöltek, amelyben a közvélemény tudtára adták, hogy fotóriporterüket megütötték, nem hagyták, hogy a dolgát végezze.

Danis: A klubelnök is szidalmazta

Danis Barna, a MOB kitüntetettje a hétfői Futballhétfőben is fenntartotta korábbi állításait, miszerint azért ment be a klubházba, mert a képek továbbításához egy asztalra volt szüksége, ám a rendezők őt durva modorban kitessékelték, harmincmillió forintot érő felszerelését pedig az utcára dobták. Ennyivel azonban nem úszta meg, egy piros pólós VIP-kártyás úr úgy megütötte, hogy felrepedt a szája. (Erről egyébként látleletet vetetett.) Ami különösen rosszul esett neki, hogy a klub tulajdonosa is nyomdafestéket nem tűrően szidalmazta nemcsak őt, hanem a magyar sportújságírást is.

Juhászné: Kicsavarta a rendező kezét

Juhászné Hosszú Beatrix, a klub alkalmazottja, az állítások felét cáfolta. Szerinte udvariasan kérték meg Danist, hogy hagyja el a termet - oda nem mehetett ugyanis be -, mire a fotóriporter feldühödött, és ő használt idézhetetlen kifejezéseket. "A rendezőnek, aki a holmijához nyúlt, kicsavarta a kezét"- emlékeztetett Juhászné. Az ő elmondásában az ütésről szóló rész azonban nem szerepelt.

Az ügyvéd: ki kell deríteni, ki, hol hibázott

Dr. Kerekes Csaba, a klub ügyvédje is szót kapott, és kifejtette: biztos benne, hogy lesz megoldás, Siófokon ugyanis vizsgálat indult az ügy tisztázására. "Ki kell deríteni, hogy melyik rendező hol hibázott, mert Danis bejutott a székházba, és ez a szabályokkal szöges ellentétben áll. Másfelől nem volt akkreditált fotós erre a meccsre Danis." (Hozzátesszük: külön akkreditációra még nemzetközi meccseken sincs mindig szükség.)

A rendőrség: fele sem igaz

Az Index ezek után felhívta a siófoki rendőrkapitányságot, ahol Fábri István alezredes a következőket adta a tudtunkra. "Mivel nem közterületen történt az eset, hivatalból nem nyomozunk. Mivel Danis úr feljelentése mindeddig nem jutott el hozzánk, nem is nyomozhatunk. Ami az újságokban eddig megjelent, annak a fele sem igaz" - fűzte még hozzá. Majd arra is utalt, hogy sérelmi nyom nem volt látható a fotóriporteren, ő ugyanis találkozott vele.

Persze, ha a feljelentés megérkezik, az ügy más elbírálás alá esik.