Gusztáv
3 °C
6 °C

A megütött fotós eddig nem tett feljelentést

2002.08.05. 20:21
Danis Barnát, a Nemzeti Sport fotóriporterét szombat este a Siófok Videoton elleni meccsén az egyik rendező munkavégzés közben bántalmazta. A fotós látlelettel bizonyítja az ütést, a Balaton parti csapat képviselői szerint ugyanakkor az ő magatartása vezetett el a botrányhoz.
A Nemzeti Sport vasárnapi számában különös hangvételű cikk látott napvilágot. hiszen fénykép helyett egy figyelemfelkeltő írást közöltek, amelyben a közvélemény tudtára adták, hogy fotóriporterüket megütötték, nem hagyták, hogy a dolgát végezze.

Danis: A klubelnök is szidalmazta

Danis Barna, a MOB kitüntetettje a hétfői Futballhétfőben is fenntartotta korábbi állításait, miszerint azért ment be a klubházba, mert a képek továbbításához egy asztalra volt szüksége, ám a rendezők őt durva modorban kitessékelték, harmincmillió forintot érő felszerelését pedig az utcára dobták. Ennyivel azonban nem úszta meg, egy piros pólós VIP-kártyás úr úgy megütötte, hogy felrepedt a szája. (Erről egyébként látleletet vetetett.) Ami különösen rosszul esett neki, hogy a klub tulajdonosa is nyomdafestéket nem tűrően szidalmazta nemcsak őt, hanem a magyar sportújságírást is.

Juhászné: Kicsavarta a rendező kezét

Juhászné Hosszú Beatrix, a klub alkalmazottja, az állítások felét cáfolta. Szerinte udvariasan kérték meg Danist, hogy hagyja el a termet - oda nem mehetett ugyanis be -, mire a fotóriporter feldühödött, és ő használt idézhetetlen kifejezéseket. "A rendezőnek, aki a holmijához nyúlt, kicsavarta a kezét"- emlékeztetett Juhászné. Az ő elmondásában az ütésről szóló rész azonban nem szerepelt.

Az ügyvéd: ki kell deríteni, ki, hol hibázott

Dr. Kerekes Csaba, a klub ügyvédje is szót kapott, és kifejtette: biztos benne, hogy lesz megoldás, Siófokon ugyanis vizsgálat indult az ügy tisztázására. "Ki kell deríteni, hogy melyik rendező hol hibázott, mert Danis bejutott a székházba, és ez a szabályokkal szöges ellentétben áll. Másfelől nem volt akkreditált fotós erre a meccsre Danis." (Hozzátesszük: külön akkreditációra még nemzetközi meccseken sincs mindig szükség.)

A rendőrség: fele sem igaz

Az Index ezek után felhívta a siófoki rendőrkapitányságot, ahol Fábri István alezredes a következőket adta a tudtunkra. "Mivel nem közterületen történt az eset, hivatalból nem nyomozunk. Mivel Danis úr feljelentése mindeddig nem jutott el hozzánk, nem is nyomozhatunk. Ami az újságokban eddig megjelent, annak a fele sem igaz" - fűzte még hozzá. Majd arra is utalt, hogy sérelmi nyom nem volt látható a fotóriporteren, ő ugyanis találkozott vele.

Persze, ha a feljelentés megérkezik, az ügy más elbírálás alá esik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!