Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Tizenöt szurkolót állítottak elő

2002.09.15. 15:13
Tizenkét szurkolót állított elő csoportos garázdaság bűntette miatt a IV. Kerületi Rendőrkapitányság a szombati Újpest-Ferencváros (3-0) NB I-es labdarúgó mérkőzés kapcsán. Az ORFK információi szerint további három személyt garázdaság vétsége miatt állítottak elő, közülük egyet őrizetbe vettek.
A vendégszurkolók még a mérkőzés előtt betörték az őket szállító különmetró egyik ablakát, a rongálás alatt egy drukker ereit elvágta az üveg, az illetőt kórházba kellett szállítani.

A Megyeri úton a találkozó második félideje szurkolói rendbontás miatt több mint negyedórás késéssel kezdődött. A szünetben ugyanis a vendégdrukkerek elfoglaltak egy lezárt szektort ahol egy transzparenst feszítettek ki: "Készenléti rendőrök, hivatalos rendbontók, gyilkosok!"

Ezt követően a készenléti rendőrök beözönlöttek a szektorba: vízágyúkkal próbáltak rendet teremteni és a tömeget oszlatni. A hazai tábor eközben valóságos tűzijátékot rendezett, egy petárda közvetlenül Szűcs Lajos mellett robbant fel, de a ferencvárosi kapus nem sérült meg.

Gyulay Zsolt, az Újpest ügyvezetője szerint a videófelvételek alapján könnyen bizonyítható a renitens tette, akiket véleménye szerint ki kell tiltani majd a pályákról. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke törvényi intézkedést sürgetett, mondván a rendezősereg nem elég a botrányok megakadályozására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!