Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Schobert Norbi a Kispest edzője

2003.01.06. 15:44
A jelenleg az NB I utolsó helyen tanyázó Kispestnél egy félév alatt Őze Tibor az ötödik vezetőedző. Munkáját Kovács Kálmán segíti, és Schobert Norbert, aki az erőnlétért felelős.
Kovács Attila szavatartó ember. A december 30-án a Kispest menedzserévé kinevezett egykori MLSZ-elnök azt ígérte, hogy januárban már edző is lesz a csapatnál, és hétfőn délután ki is nevezte a szakmai stábot.

Őze, az ötödik

A Kispest idénybeli ötödik trénere - Fitos József, Gujdár Sándor, Ioan Patrascu, Szurgent Lajos után - Őze Tibor lett. A szakember természetesen el is mondta a kinevezése után: mekkora megtiszteltetés érte, hogy egy ilyen nagymúltú csapat edzője lehet. (Őze eddig ugyanis csak Nyíregyházán tevékenykedett az élvonalban, átmeneti sikerekkel, középcsapat lett a gárda.)

Munkáját az egykori Honvéd-csillag, Kovács Kálmán segíti pályaedzőként, aki pár napja ajánlotta fel lemondását Kaposváron, miután a célkitűzés a hatodik hely volt, ám az együttes mindössze a tizenharmadikon fejezte be az őszt.

Két pontnyira van a Kispest a bennmaradástól

Ami ennél meglepőbb: Schobert Norbert is helyet kapott a szakmai stábban. Kovács Attila mint erőnléti edző számít az aerobic-edző munkájára. (Korábban az olimpikon sprinter, Tatár István vállalta ugyanezt a szerepkört, de mindössze néhány hónapig tartott a megbízatása.)

Rájuk vár tehát a feladat, hogy a Vasas tavalyi kiesése után idén ne essen ki még egy budapesti csapat. A piros-feketék egyébként pillanatnyilag az utolsó, azaz a tizenkettedik helyet foglalják el, ám mindössze két pont választja el őket a bennmaradást jelentő tizediktől.

Négy románnak mennie kell

Kovács nem tagadta, hogy hatalmas bizonyítási vágy munkál benne, hiszen annak idején az MLSZ-ben elkezdett egy munkát, amit felfüggesztése és leszavazása után nem fejezhetett be.

Első lépésként négy román futballistának - a nevek egyelőre még nem ismertek - megköszönte a szolgálatait. Igaz a Vasárnap Reggelben még azt nyilatkozta, hogy száz százalékig biztos abban, hogy hatan lesznek kénytelenek elhagyni a Bozsik stadiont.