Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az MTK a teremben is remekelt

2003.01.12. 21:03
Nyíregyházán a teremlabdarúgó bajnokság második fordulójában ismét két első és két másodosztályú csapat mérte össze erejét. A várakozásoknak megfelelően az esélyes MTK jutott a február 2-ai debreceni döntőbe.
Az első találkozón a hazai közönség szimpátiáját bíró Nyíregyháza a Kispesttel találkozott. A hazai szurkolók szomorúan vették tudomásul, hogy hiába támadott többet a Nyírség - még emberelőnyben is játszottak - az első félidőben Sasu két góljával a kispestiek kerültek megnyugtató előnybe. A fordulás után Bardi még szépített, ám Borgulya gólja eldöntötte a pontok sorsát.

Eredmény:
Nyíregyháza - Kispest 1-3
Góllövők: Bardi illetve Sasu (2), Borgulya

A második mérkőzésen a fótiak talán túl nagy tisztelettel bírtak a nagy nevekből álló MTK-val szemben és ennek köszönhető volt, hogy Zavadszky már a második percben előnyhöz juttatta a kék-fehéreket. A második félidőben aztán elmúlt a megilletődöttség és több veszélyes akciót vezettek a közönség által is támogatott fótiak, ám Füzinek a hajrában szerzett gólja bebiztosította az MTK győzelmét.

Eredmény:
MTK - Fót 2-0
Góllövők: Zavadszky, Füzi

A Kispest az első perctől kezdve a fótiak tudtára adta, hogy itt ma csak ők győzhetnek. Ezt Sasu gyors gólja révén be is bizonyították, majd a folytatásban is több veszélyes akciót vezettek, ám gólt egyikből sem sikerült elérniük. Végül aztán csak a lefújás előtt három perccel sikerült újból a kapuba találni - természetesen Sasu révén.

Eredmény:
Kispest - Fót 2-0
Góllövők: Sasu (2)

A hazaiaknak az MTK ellen kellett volna nyerniük, hogy legyen még esélyük a csoportgyőzelemre. A nap legjobb meccsén azonban hiába álltak sokkal közelebb a győzelemhez, Zavadszky másodpercekkel a vége előtt szertefoszlatta továbbjutási álmaikat.

Eredmény:
MTK - Nyíregyháza 2-2
Góllövők: Zavadszky (2) illetve Túróczi, Győri

A két másodosztályú csapat a harmadik helyért lépett pályára. Ennek ellenére a nap eddigi leggólgazdagabb meccsén a hazaiak a nagyobb rutinjuknak köszönhetően megszerezték a győzelmet és ezzel a harmadik helyet.

Eredmény:
Nyíregyháza - Fót 4-2
Góllövők: Turóczi, Jefferson, Bardi (2) illetve Hajdú, Bábik

A döntőben - akár csak egy nappal korábban - a két élvonalbeli csapat találkozott. A kispestieknek a döntetlen is elég lett volna a csoportgyőzelemhez, ám az MTK bő öt perc alatt kétgólos előnyre tett szert. Torghelle ugyan még szépíteni tudott, ám az MTK összes pályára lépő csatára a hálóba talált, így megsemmisítő verést mértek az addig jól teljesítő Kispestre. Győzelmével a DVSC után az MTK is biztosította helyét a február 2-ai, debreceni nagydöntőben.

Eredmény:
MTK - Kispest 5-1
Góllövők: Torghelle illetve Ferenczi, Dragan, Zavadszky, Illés, Juhász

Eredmények:
Kispest-Honvéd - Nyíregyháza 3-1 (2-0)
MTK - Fót 2-0 (1-0)
Kispest-Honvéd - Fót 2-0 (1-0)
MTK - Nyíregyháza 2-2 (1-1)
Nyíregyháza-Fót 4-2 (1-2)
MTK - Kispest-Honvéd 5-1 (3-1)

A végeredmény:
1. MTK Hungária 7 pont,
2. Kispest-Honvéd 6,
3. Nyíregyháza 4,
4. Fót 0