Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Lemondott a Győr edzője

2003.01.15. 17:27
Az eddig sikeresnek tekinthető győri edző, Tamási Zsolt megfutamodott a Varga Zoltánnal történő közös munka elől, és lemondott.
Január harmadikán látott napvilágot a hír, hogy Varga Zoltán visszatér a magyar futballba - ám nem edzőként, hanem szakmai igazgatóként. Tarsoly Csaba, a Győr ügyvezetője ugyanakkor kinyilvánította: már korábban is helye lett volna az egyesületnél.

Tamási harmonikus kapcsolatban bízott

Igaz, amikor felállt a Győr kispadjáról, akkor utolsó előtti helyen tanyázott a gárda, míg Tamásival bennmaradtak, az idei szezonban pedig többször álltak dobogós pozícióban, jelenleg is az ötödikek. Tamásit egyébként Varga ajánlotta és az egykori Fradi-bálvány igen örült annak, hogy újra együtt tevékenykedhetnek a Győr sikereiért.

Tamási a Nemzeti Sportban így vélekedett: Remélem, hogy a mostani, új felállásban is harmonikus lesz az együttműködésünk. Tisztáztuk, hogy az edzésprogram összeállítása, edzések irányítása, csapatösszeállítás, a taktikai terv kidolgozása, az esetleges cserék végrehajtása, a sajtóval való kapcsolattartás egyaránt az én feladatom, Varga Zoltán pedig - aki az egész szakosztályban zajló szakmai munka irányítója lesz - figyelemmel kísérni ezt a munkát, és az esetleges észrevételeit, tanácsait közli velem.

Nem tetszett a kialakult felállás

Ezek után szerda délután robbant a bomba: Tamási Tizenöt és fél hónapos tevékenység után lemondott. Az MTI-nek elhatározása után már így nyilatkozott: "Úgy érzem, hogy a kialakult felállásban nem tudom maradéktalanul megvalósítani elképzeléseimet, szerintem az a modell, amelyben a vezetőedző felett még egy szakmai igazgató dolgozik, nem lehet működőképes.

Vagyis: röpke két hét alatt kiderült, mégsem képes tökéletesen együttműködni Vargával. Varga ugyanakkor sajnálatosnak tartja Tamási lemondását, mert még el sem kezdték a közös munkát, amiről az a véleménye, hogy "legalább meg kellett volna próbálni".

Csertői lesz az új tréner?

Javaslata azonban már volt: Csertői Aurél legyen Tamási helyettese, de a döntés joga amúgy is a tulajdonosé. A váltás tényleges okaira eddig nem derülhetett fény, mindazonáltal valószínűsíthető, hogy a tulajdonos által elképzelt struktúra azért nem működőképes, mert Vargával egyeztetni kell az összeállítást illetően.